İSTANBUL'DA 5 KİLO PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ, 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri’ne (DKP/BÖG) yönelik operasyonda 5 kilo patlayıcı ele geçirildiğini açıkladı. Bombalarla bağlantıl

Güncel 28.04.2022 13:20:00 0
İSTANBUL

Istanbul Emniyet Müdürlügü, saldiri hazirliginda oldugu tespit edilen Devrimci Komünarlar Partisi/Birlesik Özgürlük Güçleri’ne (DKP/BÖG) yönelik operasyonda 5 kilo patlayici ele geçirildigini açikladi. Bombalarla baglantili 3 kisinin gözaltina alindigi bildirildi.

Istanbul'daki operasyonu ilk olarak Içisleri Bakani Süleyman Soylu duyurmustu. Soylu, sosyal medya hesabindan dün aksam saatlerinde yaptigi paylasimda, 'Sancaktepe'de bir terör hücresi daha çökertildi. DKP-BÖG hücre evinde 3 teröristi yakalayan TEM birimleri, patlamaya hazir 5 kg patlayici, bomba düzenekleri ve birçok mühimmat ele geçirdi. Allah, Istanbul Emniyeti TEM, istihbarat birimlerimiz ve tüm güvenlik güçlerimizi korusun' demisti. 

Istanbul Emniyet Müdürlügü'nden bugün yapilan açiklamaya göre; Terörle Mücadele (TEM) Sube Müdürlügü ekipleri, DKP/BÖG adli terör örgütünün kent genelinde sansasyonel eylem hazirliginda oldugunu tespit etti. Yapilan teknik ve fiziki takibin ardindan dün aksam saat 21:45 siralarinda örgütün Sancaktepe'deki hücre evine operasyon düzenlendi. Özel harekât timlerinin de katildigi operasyonda bomba hazirlarken suçüstü yakalanan H.T., C.P., O.A. isimli 3 süpheli gözaltina alindi. Hücre evinde yapilan aramada yaklasik 5 kilo patlayici ve bomba düzenekleri ele geçirildi.

Gözaltina alinan 3 süphelinin sorgusu sürerken eylem için hazirlanan patlayicilar, gece saatlerinde Bomba Imha ve Inceleme Sube Müdürlügü ekiplerince etkisiz hale getirildikten sonra Istanbul Emniyet Müdürlügü’ne götürüldü. Söz konusu patlayicilar, Vatan Caddesi’nde bulunan Istanbul Emniyet Müdürlügü yerleskesinde sergilendi.

Sergilenenler arasinda patlayicilar, bomba düzeneklerini harekete geçiren akim kaynaklari, basinç tesirini artirici çesitli kimyasal maddeler, demlik ve atesleyiciler ile birlikte uzaktan kumandali oyuncak polis arabalari yer aldi. Ayrica oda spreyi kutusuna yerlestirilmis zaman ayarli sensör, ilaç kapsülleri, uzaktan harekete geçirilen oyuncak arabalarin pilli kumandalari ve fotoselli kapi sensörleri göze çarpti. 

YAKALANANLARDAN BIRI DAHA ÖNCE ISTANBUL’DA BANKA ATM’SI KUNDAKLAMIS

Hücre evi ve çevresindeki tüm güvenlik kamera kayitlarinin incelemeye alindigini bildiren Emniyet kaynaklari, gözaltina alinanlardan C.P.’nin daha önce de çesitli kundaklama olaylarina karistigi, bunlar arasinda Istanbul’da bir bankaya ait ATM kundaklamasinin da yer aldigi bilgisini paylasti.


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °