MENDERESLİ ŞEHİT MEHMET KIVIK’IN ADI ÖLÜMSÜZLEŞTİ

Irak’ta düzenlenen Pençe-Yıldırım Operasyonu’nda şehit olan Piyade Teğmen Mehmet Kıvık’ın adı, Menderes Belediyesi tarafından yaptırılan anıt ile ölümsüzleşti.

Güncel 27.04.2022 11:08:03 0
MENDERESLİ ŞEHİT MEHMET KIVIK’IN ADI ÖLÜMSÜZLEŞTİ

 

Irak’ta düzenlenen Pençe-Yildirim Operasyonu’nda sehit olan Piyade Tegmen Mehmet Kivik’in adi, Menderes Belediyesi tarafindan yaptirilan anit ile ölümsüzlesti.

Menderes Belediyesi tarafindan geçen yil Irak’ta düzenlenen Pençe – Yildirim Operasyonu’nda sehit olan Piyade Tegmen Mehmet Kivik’a duyulan saygi ve minneti göstermek amaciyla adina anit yapildi.

Anitin açilisina, Ege Ordu Komutanligi Ege Ordusu Kurmay Baskani Tuggeneral Selçuk Yavuz, CHP Izmir Milletvekili Kani Beko, Menderes Ilçe Kaymakami Cevat Çelik, Menderes Belediye Baskani Mustafa Kayalar, siyasi partilerin ilçe baskanlari, muhtarlar, sehidin ailesi ve çok sayida vatandas katildi.

“ANITI BÜYÜK BIR GURUR VE MINNETLE AÇIYORUZ”

Törende konusan Menderes Belediye Baskani Mustafa Kayalar, sehitlik mertebesinin önemine vurgu yaparak, “Ben size savasmayi degil, ölmeyi emrediyorum’ diyerek vatan topraginin savunulmasinin ne denli önemli oldugunu vurgulayan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün isiginda tarih boyunca yüz binlerce sehidimizi topraga verdik. Hepsinin ortak amaci, ulustu, vatandi, bayrakti!” dedi.

Baskan Kayalar, sehitlerin haklarinin hiçbir zaman ödenemeyecegini belirterek, sözlerini söyle sürdürdü:

“Pençe Yildirim operasyonunda kahramanca mücadele ederek sehit olan Piyade Tegmen Mehmet Kivik kardesimizin adina yaptirdigimiz anitin açilisini büyük bir gurur ve minnetle gerçeklestiriyoruz. Anitimizi, sehidimizin ruhuna ve kiymetli ailesine armagan ediyor, vatan ugruna canlarini feda eden tüm sehitlerimizi saygi ve rahmetle aniyorum.”

“BÖLÜNÜRSEK YOK OLURUZ, BÖLÜSÜRSEK TOK OLURUZ”

Programda konusan CHP Izmir Milletvekili Kani Beko ise basta Belediye Baskani Mustafa Kayalar olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür ederek, “Topraklar güzel topraklar… Bu topraklarda bölünürsek yok oluruz, bölüsürsek tok oluruz, birlesirsek var oluruz. Ancak sunu da söylemeden geçemeyecegim ulusal kurtulus savasimizin lideri Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarina bu güzel vatani bizleri emanet ettikleri için kendilerine sükranlarimi iletiyorum” dedi.

Menderes Ilçe Kaymakami Cevat Çelik de sehitlerin emanetlerine sahip çikmanin ve onlari hatirlatmanin görevleri oldugunu aktararak tüm sehitleri rahmet ve saygiyla andi.

SEHIT KARDESINDEN EMEGI GEÇENLERE TESEKKÜR

Programda konusan Sehit Piyade Tegmen Mehmet Kivik’in kardesi Merve Kotuk ise “Bugün abim Mehmet Kivik’i bir kez daha ölümsüzlestirmek için bir araya geldik. Biliyoruz insan kalbi durdugunda degil adi unutuldugunda göçer bu dünyadan… Abimin adini ölümsüzlestirmede emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Program, okunan dualarin ardindan, kurdele kesimi ve anita karanfil birakilmasiyla sona erdi.

 


Perşembe 17.8 ° / 7.6 °
Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °