Doğa’nın Sesi Minikler İçin Sahne Alıyor

Aliağa Belediyesi Çocuk Tiyatrosu (ALBET) tarafından hazırlanan “Doğa’nın Sesi” isimli oyun minik seyircisi için sahne almaya hazırlanıyor.

Güncel 27.04.2022 10:58:41 0
Doğa’nın Sesi Minikler İçin Sahne Alıyor

Çocuklara doga bilincini kazandirmayi amaçlayan oyun Aliaga Tüpras Halk Egitimi Merkezi’nde 30 Nisan 2022 Cumartesi günü saat 15.00’te sahnelenecek. 7-12 yas grubuna hitap eden oyunu minik tiyatroseverler ücretsiz olarak izleyebilecek.  

ALBET kurslarinda ilk defa egitim gören çocuklarin sahneleyecegi oyunun kadrosunda; Ali Kayra Tasyildiz, Ates Uçan, Toprak Uçan, Aybüke Özgül, Bade Naz Aksu, Belçim Alpsen, Beren Ekmen, Burak Hamza Merkit, Burak Parlak, Derya Yagli, Ece Hafizoglu, Ela Naz Karaman, Ela Tasçi, Elçim Akkurt, Eylül Merve Topal, Hallaç Mansur Saridas, Hilal Ece Imal, Irmak Kosugen, Mustafa Sevis, Muhammed Salih Özer, Muhammet Enes Karabulut,
Neva Küçük, Özlem Coskun, Reyyan Kumsal Sengül, Sidelya Gülcemal, Simay Gündüz, Tuana Pelister, Tuana Saraç, Yaren Gökkaya, Zehra Akgün, Zeynep Mutlu, Zeynep Reyyan Inci, Zilan Koçak, Selim Inan yer aliyor.

Oyunun Konusu
Doganin önemini konu alan oyun; Dogayi seven bir çocugun ormanda gezintiye çiktiginda kitabini okurken uyuya kalmasi ve rüyasini anlatiyor. Çocuk, rüyasinda kendisini ormani kurtaran çoban çocuk olarak görüyor. Ormanda en yasli agacin dile gelmesi ile beraber köklerinin de duygularini aktardigini yansitiyor. Çoban çocuk bir sürü hayvan dostlar ediniyor. Ormani yok edecek insanlarla karsilasiyor ve onlari kararlarindan vazgeçirmek için oduncu ile birlik oluyor. Hayvanlar da onlara eslik ediyor. Ormani, ögütler vererek kurtariyorlar.


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °