İZMİR'DE İHA DESTEKLİ OPERASYON: 89 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

İzmir'in Urla ilçesinde, jandarmanın insansız hava aracı destekli operasyonuyla tekne içerisindeki 12 organizatör gözaltına alındı. Bölgede yapılan aramada da 89 göçmen yakalandı.

Güncel 26.04.2022 13:32:00 0
İZMİR

 

Izmir'in Urla ilçesinde, jandarmanin insansiz hava araci destekli operasyonuyla tekne içerisindeki 12 organizatör gözaltina alindi. Bölgede yapilan aramada da 89 göçmen yakalandi.

Izmir Il Jandarma Komutanligi Göçmen Kaçakçiligi ve Insan Ticareti ile Mücadele Sube Müdürlügü, Istihbarat Sube Müdürlügü ve Urla Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri, Urla ilçesinde göçmen kaçakçiligi yapilacagi istihbarati üzerine çalisma baslatti. 

Jandarmaya ait insansiz hava araci destegiyle yapilan çalismalarda, Zeytinler mahallesindeki Çilga Koyu açiklarinda bir teknenin bekledigi tespit edildi. Tekneye yapilan baskinda, 12 organizatör gözaltina alindi. Bölgedeki ormanlik arazide yapilan arama çalismalarinda ise Afganistan, Suriye, Irak ve Iran uyruklu 89 kaçak göçmen yakalandi. 

12 organizatör hakkinda adli islem baslatilirken yakalanan göçmenlerin ise Geri Gönderme Merkezi'ne nakledilecegi ögrenildi.


Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °
Pazartesi 24.9 ° / 11.7 °