İYİ PARTİ’DEN 'GEZİ' TEPKİSİ

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Gezi Parkı davasına ilişkin “Medyaya yansıyan muhalefet şerhindeki hususlar doğru ise; yargının tarafsız ve bağımsızlığına müdahaleden daha da ötesi bizzat yargılamayı yapan yargı mensupları

Güncel 26.04.2022 13:29:00 0
İYİ PARTİ’DEN

IYI Parti Genel Sekreteri Ugur Poyraz, Gezi Parki davasina iliskin “Medyaya yansiyan muhalefet serhindeki hususlar dogru ise; yarginin tarafsiz ve bagimsizligina müdahaleden daha da ötesi bizzat yargilamayi yapan yargi mensuplarinin, muhakeme yetki ve yeteneklerini terk ettikleri anlamina gelir ki, bu daha da vahim bir durumu ortaya koymaktadir. Hukuka, adalete, yarginin bagimsiz ve tarafsizligina inanan ve mesleki duruslarini hatta hayatlarini buna hasretmis yargiçlarin böyle bir karari objektif bir sekilde degerlendireceklerine olan umudumuz ve inancimiz devam etmektedir” dedi.

IYI Parti Genel Sekreteri Ugur Poyraz, Gezi Parki davasinda verilen kararlara tepki gösterdi. Poyraz’in konuyla ilgili yaptigi yazili açiklama söyle:

DÖNEMIN FETÖ’CÜ EMNIYET, YARGI VE MÜLKI IDARE AMIRLERININ VARESTE TUTULMASINI TARIHE NOT DÜSÜYORUZ: Türk Silahli Kuvvetleriyle, Emniyet teskilatiyla, istihbarat birimleriyle, tarafsiz ve bagimsiz yargisiyla ve diger tüm kurumlariyla uzun yillara sari ‘Terörle Mücadele Deneyimi’ olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tüm bu tecrübelerine ragmen; 2013 yilindan bugüne kadar yani 9 yil sonunda sorusturma ve kovusturmada mahkeme ancak dün bir karar verebilmistir. Nitekim; tüm Türkiye’nin gözleri önünde ve yakindan takip ettigi ‘Gezi’ sürecinin vatandaslarimizin çevre duyarliligi ile ortaya koyduklari bir demokratik tepki oldugu, dönemin iktidarinin gözbebegi olarak muhafaza edip, ne istedilerse verdigi FETÖ mensubu emniyet, mülki idare ve yargi mensuplari ile terör örgütleri tarafindan enfekte edildigi gerçeginin göz ardi edilmesini, dönemin FETÖ’cü emniyet, yargi ve mülki idare amirlerinin ise bu süreçten vareste tutulmasini da tarihe not düsüyoruz.

9 YIL SONRA ÖYLE BIR KARAR VERILMISTIR KI: Kamuoyuna açik kaynaklardan alinan bilgiler isiginda mahkeme tarafindan 9 yil sonra öyle bir karar verilmistir ki; daha önce ‘Hükümeti Devirmeye Kalkismak’ suçundan beraat karari alan süpheli Müebbet Hapis Cezasi ile cezalandirilmis, beraat karari aldiktan hemen sonra ‘casusluk’ suçundan tutuklanan ayni süpheli ‘casusluk’ suçundan beraat etmistir. Yargilamayi yapan heyetten bir üyenin tane tane yazdigi muhalefet serhini okudugumuzda ise adalet duygusuna, vicdana, hukuka ve ülkemizin düsürüldügü duruma iliskin endiselerimiz derinlesmistir.

ISTINAF, YARGITAY, ANAYASA MAHKEMESI VE AIHM SÜREÇLERI VARDIR: Karari veren heyetin gerekçeli kararini görmeden, deliller ve degerlendirmeyi okumadan lehe ve aleyhe mansetler üzerinden ithamda bulunmak elbette dogru degildir. Ancak medyaya yansiyan muhalefet serhindeki hususlar dogru ise; yarginin tarafsiz ve bagimsizligina müdahaleden daha da ötesi bizzat yargilamayi yapan yargi mensuplarinin, muhakeme yetki ve yeteneklerini terk ettikleri anlamina gelir ki, bu daha da vahim bir durumu ortaya koymaktadir. Ancak, Istinaf, Yargitay, Anayasa Mahkemesi ve AIHM süreçleri vardir. Hukuka, adalete, yarginin bagimsiz ve tarafsizligina inanan ve mesleki duruslarini hatta hayatlarini buna hasretmis yargiçlarin böyle bir karari objektif bir sekilde degerlendireceklerine olan umudumuz ve inancimiz devam etmektedir.”


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °