TAŞCIER: CHP’Lİ BELEDİYELERE MÜFETTİŞ ORDULARI GÖNDEREN SOYLU, MAMAK BELEDİYESİ’NDEKİ YOLSUZLUKLARI NE ZAMAN ARAŞTIRACAK?

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, AKP’li Belediye Meclis Üyesi Esra Yılmaz’ın “Belediyede yolsuzluk tespit ettim” diyerek istifa ettiği Mamak Belediyesi ile ilgili iddiaları TBMM gündemine taşıdı. Taşcıer, İçişleri Bakanı Sü

Güncel 26.04.2022 11:49:00 0
TAŞCIER: CHP’Lİ BELEDİYELERE MÜFETTİŞ ORDULARI GÖNDEREN SOYLU, MAMAK BELEDİYESİ’NDEKİ YOLSUZLUKLARI NE ZAMAN ARAŞTIRACAK?

CHP Ankara Milletvekili Gamze Tascier, AKP’li Belediye Meclis Üyesi Esra Yilmaz’in “Belediyede yolsuzluk tespit ettim” diyerek istifa ettigi Mamak Belediyesi ile ilgili iddialari TBMM gündemine tasidi. Tascier, Içisleri Bakani Süleyman Soylu’ya “CHP'li belediyelere müfettis ordulari gönderiyor, bir sey bulamiyor ama kendi partilisi bir yolsuzlugu tespit ettigini söyleyerek dava açiyor, buna karsin kili kipirdamiyor. Mamak Belediyesi'ndeki yolsuzluk ve usulsüzlükler ne zaman arastirilacak” diye sordu.

AKP'li Mamak Belediye Meclis Üyesi Esra Yilmaz, geçen yil AKP’li Mamak Belediye Baskani Murat Köse'ye yönelik, “Belediyede yolsuzluk tespit ettim, sizi akraba çetenizle bas basa birakiyorum” açiklamasi yaparak istifa etmisti. Yilmaz’in “Tespit etmis oldugum usulsüzlük ve yolsuzluk bundan sonra yarginin isi” demesine karsin bugüne kadar yargi süreciyle ilgili herhangi bir gelisme yasanmadi.

Konuyu TBMM gündemine tasiyan CHP Ankara Milletvekili Gamze Tascier, Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun yanitlamasi istemiyle TBMM Baskanligi’na soru önergesi verdi.

“CHP’LI BELEDIYELERE MÜFETTIS ORDULARI GÖNDERIYOR, KENDI PARTILISI DAVA AÇIYOR BUNA KARSIN KILI KIPIRDAMIYOR”

 “Içisleri Bakani Soylu CHP'li belediyelere müfettis ordulari gönderiyor, bir sey bulamiyor ama kendi partilisi bir yolsuzlugu tespit ettigini söyleyerek dava açiyor, buna karsin kili kipirdamiyor. Nedenini kamuoyu ile paylasirsa çok memnun oluruz. Mamak Belediyesi'ndeki yolsuzluk ve usulsüzlükler ne zaman arastirilacak” diye soran Tascier, su ifadeleri kullandi:

“Her firsatta Ankara Büyüksehir Belediyesi’nin Ankaralilara yapmak istedigi hizmetleri gerçek disi söylemleriyle engellemeye çalisan Murat Köse, kendi partilisinin yolsuzluk ve usulsüzlük iddiasinin üzerini neden kapatmaya çalisiyor? Neden sorusturma yapmiyor? Esra Yilmaz da istifa ederken Murat Köse'ye 'sizi belediyedeki akraba çetenizle bas basa birakiyorum' demisti. Sorusturma bu akrabalara mi variyor?”

Tascier, Soylu’ya su sorulari yöneltti:

“Mamak Belediye Meclis üyesi Esra Yilmaz'in, Belediye'nin yürüttügü Gönül Çarsisi projesinde tespit ettigi yolsuzluk ve usulsüzlükler hakkinda bir idari sorusturma baslatilmis midir? Bahse konu iddialarla ilgili baslatilan bir idari sorusturma var ise bunun akibeti nedir?

Sayistay'in Mamak Belediyesi hakkindaki 2020 raporunda tespit edilen, ihtiyaç sahiplerine bedelsiz olarak verilen tüketim malzemeleri alimindaki usulsüzlükler hakkinda bir idari sorusturma yapilmis midir? Yapildi ise sonucu ne olmustur?”


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °