YENİ ASIR'A İDARİ CEZA

Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından Kuşadası Belediyesi ve Başkan Ömer Günel hakkında yaptığı haberler nedeniyle Yeni Asır Gazetesi'ne 3 gün süreyle resmi ilan ve reklam kesme cezası verildi. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, şa

Güncel 25.04.2022 14:59:05 0
YENİ ASIR

Basin Ilan Kurumu (BIK) tarafindan Kusadasi Belediyesi ve Baskan Ömer Günel hakkinda yaptigi haberler nedeniyle Yeni Asir Gazetesi'ne 3 gün süreyle resmi ilan ve reklam kesme cezasi verildi. Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, sahsi ve temsil ettigi kurum hakkinda olumsuz algi olusturmak amaciyla yapilan yayinlarla ilgili hukuki mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

9 Agustos 2021 tarihinde gazetede yayinlanan “Kusadasi’nda Baskan Ömer Günel kiyakta sinir tanimiyor” basligiyla yayinlanan haberin ardindan harekete geçen Kusadasi Belediyesi tarafindan yapilan sikayeti degerlendiren BIK Yönetim Kurulu, söz konusu haberin Basin Ahlak Esaslari’na aykiri oldugu sonucuna vardi.

Haberin Basin Ahlak Esaslari Hakkinda 129 sayili Genel Kurul kararinin “haberlerin arastirilip dogrulugundan emin olunmadan yayinlanamaz” hükmü getiren 1. maddesi ile ayni maddenin tekzip süresini düzenleyen (g), yayinlarda elestiri sinirlarini asan asagilayici sözcükler kullanilamayacagi hükmü getiren (i) ve haber basliklarinda, haberin içeriginin saptirilamayacagi ve çeliski yaratilamayacagini belirten (l) bentlerini ihlal ettigine hükmeden BIK Yönetim Kurulu, Yeni Asir gazetesi hakkinda 3 gün süreyle resmi ilan ve reklam kesme cezasi uygulanmasina karar verdi.

Kusadasi Belediyesi tarafindan Yeni Asir Gazetesi ile ilgili olarak yapilan diger sikayetler ile ilgili degerlendirme sürecinin devam ettigi belirtildi.

'KAZANACAGIZ ÇÜNKÜ HAKLIYIZ'

Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, basin meslek ilkelerinin uygulanmasinin önemine dikkat çekerek, konuyla ilgili su degerlendirmede bulundu:

“Kamuoyuna aktardigi dogru ve tarafsiz haberlerle demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan basin kuruluslari bu misyonlarini titizlikle yerine getirmelidir. Ancak son dönemde belli çevreler tarafindan desteklenen kimi basin kuruluslarinin halki dogru bilgilendirme misyonlarini bir kenara birakarak bir takim siyasi amaçlar dogrultusunda,  gerçekle uzaktan yakindan ilgili olmayan bilgi ve belgelerle haber yaptiklarina siklikla tanik olmaktayiz. Kusadasi Belediyesi olarak her konuda oldugu gibi bu konuda da sonuna kadar hukuka güveniyor ve alinan kararlarla da hakliligimizin ortaya çiktigini görüyoruz. Sahsim ve temsil ettigim kurum olan Kusadasi Belediyesi hakkinda olumsuz algi olusturmak amaciyla yapilan yayinlarla ilgili hukuki mücadelemizi sürdürecegiz ve kazanacagiz. Çünkü hakliyiz.”


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °