'ÇOCUK İSTİSMARININ SONA ERDİRİLDİĞİ BİR TÜRKİYE İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ'

Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, 'Türk Eğitim Derneği’nin 94 yıllık mirasının sorumluluğunu alıp çocuklarımızın nitelikli eğitimi için çalışıyoruz. Hevesi, coşkusu, azmi ‘Beni görün, burudayım?

Güncel 24.04.2022 14:49:19 0

Türk Egitim Dernegi (TED) Genel Baskani Selçuk Pehlivanoglu, 'Türk Egitim Dernegi’nin 94 yillik mirasinin sorumlulugunu alip çocuklarimizin nitelikli egitimi için çalisiyoruz. Hevesi, coskusu, azmi ‘Beni görün, burudayim’ diyen 7 bölgedeki tüm çocuklarimiza kucak açmaya gayret ediyoruz. Bir tek çocugun dahi isçi yapilmadigi, çocuk istismarinin sona erdirildigi bir Türkiye için mücadele edecegiz' diye konustu. TED Senfoni Orkestrasi, Dilek Türkan esligindeki dün özel bir konser verdi.

TED Senfoni Orkestrasi sanatçi Dilek Türkan esliginde, Ankara’da kampüs içerisinde bulunan ATA Sahnesi’nde dün gece 23 Nisan için özel konser verdi. Sef Ahmet Ünlü’nün yönetimindeki konser öncesinde açilis konusmasini TED Genel Baskani Pehlivanoglu yapti.

Selçuk Pehlivanoglu söyle konustu:

“Insanlik tarihinin ilk izlerini bedeninde tasiyan ülkemiz, 102 yil önce herkesi saskina çeviren bir karara imza atti. Hasta, çaresiz, yorgun kelimeleri bir kenara birakilip, tam bagimsiz bir Cumhuriyet’in timsali Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruldu. Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaslari yetmez dediler.

“ELLE TUTULAN BIR BAYRAM ARMAGAN ETTILER ÇOCUKLARA”

Köylü çiftçi, ögretmen doktor, vekil, avukat herkes için çaba harcanir ama öncelik çocuktur dediler. Hayal ettiler, planladilar, çalistilar ve hayata geçirdiler. Gerçeklikten uzak bir hayalcilik ya da mis gibi yapmak degildi hedefleri. Hissedilen, görülen, elle tutulan ve isitilen bir bayram armagan ettiler çocuklara.

Bir ulusun bagimsizligini çocuklara adanmis bir bayram ile duyurdular. Bugün burada onlarca çocuga bir çocuk olarak sesleniyorum. Bir ulusun bagimsizlik savasani böylesi bir manifesto ile duyurmasi görülmüs sey degildi. Bir ulusun modasi, zamani asla geçmeyecek uluslararasi bir fikre imza atmasi duyulmus sey degildir.

“TED’IN 94 YILLIK MIRASININ SORUMLULUGUYLA ÇOCUKLARIMIZIN NITELIKLI EGITIMI IÇIN ÇALISIYORUZ”

Iste duyulmayani, görülmeyeni akil edip hayata geçirenlerin kurdugu bir sivil toplum kurulusunun baskani olarak bugün gururla karsinizda duruyorum. Türk Egitim Dernegi’nin 94 yillik mirasinin sorumlulugunu alip çocuklarimizin nitelikli egitimi için çalisiyoruz.

“ÇOCUK ISTISMARININ SONA ERDIRILDIGI BIR TÜRKIYE IÇIN”

Hevesi, coskusu, azmi ‘Beni görün, burudayim’ diyen 7 bölgedeki tüm çocuklarimiza kucak açmaya gayret ediyoruz. Bir tek çocugun dahi isçi yapilmadigi, çocuk istismarinin sona erdirildigi bir Türkiye için mücadele edecegiz.

“BIR ÜLKENIN HÜNERLERINI ORTAYA KOYACAGI EN ÖZEL ALAN SANATTIR”

Adina ne derseniz deyin, bir ülkenin kendini dünyaya lanse edecegi, hünerlerini ortaya koyacagi en özel alan sanattir. O nedenle klasik olmus, Anadolu’nun kalbinden çikmis fark etmez. Çünkü bu sahnede asil amaç, farklilik ve farkindalik yaratmaktir. Amaç topragimizdan beslenen melodilerimizi evrenselle bulusturmaktir.

Gurur duydugumuz Türkiye’nin ilk ve tek amatör senfoni orkestrasi TED Senfoni Orkestrasi ile sizlerleyiz. Bugüne kadar gerçeklestirdikleri konserler artik amatörlükten uzak olduklarini, ancak amatör bir ruhla, heyecanla hareket ettiklerinin en önemli göstergesi.

Tabii duru sesine hayran oldugumuz degerli sanatçimiz Dilek Türkan hanimefendi. Sesinizdeki dinginlik; türkülerdeki cosku, adalet arayisi, umut ile birlesince, sadece kulaklarimiz degil, kalplerimizdeki agirligi da kaldirdiginiz için tesekkür ediyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’miz kutlu olsun.

15'NCI YASINI KUTLAYAN ORKESTRA, TÜRKIYE’NIN ILK VE TEK AMATÖR SENFONI ORKESTRASI

TED Ankara Koleji Nefesli Sazlar Orkestrasi, Ankara Koleji mezunu olup da bugün her biri farkli profesyonel isini sürdüren, müzigi “amatör” olarak yapan sanatçilardan olusuyor. 2007 yilinda bir araya gelerek kurulan, 2008’de ilk konserini veren Orkestra, 2010 yilindan itibaren TED Senfoni Orkestrasi adini aldi. 120 kisiden olusan Orkestra bugüne kadar, Zülfi Livaneli, Aysen Birgör, Murat Karahan, Güvenç Dagüstün, Mert Firat, Jülide Özçelik, Asli Akar Kiyici ve Dilek Türkan gibi sanatçilara eslik ederek konserler verdi.


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °