CHP’li Başevirgen Besicileri Dinledi: 'Hiç vermeseler daha iyi'

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın buzağı, manda, malak ve süt analiz destekleri kapsamında yetiştiricilere destek ödemesi yapacağını duyurmasının ardından CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen besicilerle bir araya gelerek verilen destek

Güncel 24.04.2022 11:59:00 0
CHP’li Başevirgen Besicileri Dinledi:

“Geçen Senenin Parasi Pul Oldu”

Yetistiriciler CHP Manisa Milletvekili Bekir Basevirgen’e, Türk lirasindaki deger kaybi nedeniyle geçen yilin desteginin bu sene pul oldugunu söyleyerek, ”Bize 2021 yilinin destekleri ödeniyor. Bu sene o paranin degeri kalmadi. 350 lira destekle bu is yapilmaz. Verdikleri destekle sadece 1 torba yem aliniyor. Ben hayvanlara günde 15 çuval yem veriyorum. Hiç vermeseler daha iyi.” Dedi.

“Kendi Çiftligimizde Çoban Olduk”

Maliyetlerin yüksekligi nedeniyle hayvanlarini yari yariya düsürdüklerini söyleyen besiciler “Bu desteklerle bizim ayakta kalma sansimiz sifir. Verilen 350 liralik destegi alabilmek için de asi ve tohumlama gibi birçok kriteri yerine getirmis olmamiz gerekiyor. Bunlar da bizim için ekstra bir maliyet. Zaten yüksek olan yetistirme maliyetlerinin altindan kalkamayan pek çok üretici, kendi çiftligini baskasina kiraya verip yine kendi çiftliginde çobanlik yapiyor. Hayvanciligin durumu bu derece vahim. “ dedi.

“Böyle Giderse Çiftligi Kapatip Asgari Ücretle Is Arayacagiz”

Maliyet artislarini elektrik faturalari üzerinden degerlendiren besici, “ Geçen yil bin 500 lira gelen elektrik faturasi 6 bin lira gelmeye basladi. Yoncanin balyasi 40 lira, samanin kilosu 2,5 lira, yemin çuvali 300 lira, ilaç ona keza. Geçen yil 80’den fazla hayvanim vardi bu sene yari yariya düsürdüm. Çünkü bakamiyorum. Böyle giderse çiftligi kapatip asgari ücretle is arayacagiz” diye konustu.


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °