ERKAN BAŞ: “102 YIL ÖNCE EGEMENLİĞİ BİR SÜLALEDEN ALDIK, YİNE ALACAĞIZ

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, TBMM Genel Kurulu’nda, 23 Nisan Özel Oturumu’nda; “Bu ülkede halk ne zaman sıkışsa oradan bir devrimle çıktı, yine çıkacağız. 102 yıl önce Meclis’i kurarak egemenliği bir s

Güncel 24.04.2022 04:55:00 0
ERKAN BAŞ: “102 YIL ÖNCE EGEMENLİĞİ BİR SÜLALEDEN ALDIK, YİNE ALACAĞIZ

Türkiye Isçi Partisi (TIP) Genel Baskani Erkan Bas, TBMM Genel Kurulu’nda, 23 Nisan Özel Oturumu’nda; “Bu ülkede halk ne zaman sikissa oradan bir devrimle çikti, yine çikacagiz. 102 yil önce Meclis’i kurarak egemenligi bir sülaleden aldik, yine alacagiz. 102 yil önce saray rejimi vardi, tarihe gömdük, yine gömecegiz. 23 Nisan 2022’de Türkiye Isçi Partisi olarak emekçi halkimiza söz veriyoruz, sülale devri bitecek, saltanat rejimi bitecek egemenlik yeniden halkin olacak” dedi.

Türkiye Isçi Partisi Genel Baskani Erkan Bas, TBMM Genel Kurulu’ndaki 23 Nisan Özel Oturumu’nda konustu. Bas, sunlari söyledi:

“MECLIS’E GELMEYE TENEZZÜL BILE ETMEDIGI GÖSTERMELIK KUTLAMALAR YAPILIR: Her devrim üç farkli insan tavri gelistirir. Bir, devrimi destekleyenler; iki, devrimi daha ileriye tasimak isteyenler -bu sirada genellikle tasfiye edilenler, devrimin öz evlatlari- üç, karsi devrimciler. Simdi, bunlarin mücadelesi devrimden sonra da bitmez, hep sürer. Birinciler veya ikinciler agirlik kazanirsa o devrimler neseyle, coskuyla, heyecanla kutlanir ama üçüncüler güçlendi mi iste bugün oldugu gibi olur. Önce birileri, sonra onlarin sözde rakibi bir tek adam gelir, koltuga oturur ve sarayindan kalkip Meclise gelmeye tenezzül bile etmedigi göstermelik kutlamalar yapilir.

ÇOCUKLARIMIZ IÇIN KAYGI DURUSUNA DAVET EDIYORUM: Simdi, göstermelik kutlamalarda insanlari saygiya davet ediyoruz, saygi durusuna çagiriyoruz. Arkadaslar, çocuklarimiz için hepinizi kaygi durusuna davet ediyorum; kaygi duymamiz lazim, kaygili olmamiz lazim.

ARTIK PEK NESE DOLAN YOK: ‘Bugün 23 Nisan, nese doluyor insan’ derdik, hatirliyor musunuz? Simdi artik pek nese dolan yok; iktidar sayesinde çesitli duygular yasiyoruz, bayagi doluyuz ama hiç nese dolu degiliz. Örnegin, çetelerin, yardakçilarin, saraydakilerin kasasi dolsun diye çarsidan pazardan fileler bos dönüyor, hepimiz çile doluyoruz. Kadin düsmani politikalar nedeniyle sokaklar katillerle doluyor, biz utanç doluyoruz. Bin bir çileyle okumus insanlara ‘Giderlerse gitsinler’ diyorlar, insanca yasamak için yurt disina gidiyorlar; biz hasretle, özlemle doluyoruz. Yiyecek bulabilmek için pazar aksamlarinda artiklari toplayanlari görünce gözlerimiz doluyor. Evlatlarinin katillerini bulmak için mücadele eden anneler babalar kahirla doluyor. Yurttas kirasini ödeyemezken ev alana vatandaslik bedava oldukça öfkeyle doluyoruz. Ezcümle arkadaslar, iktidarinizda tüm aci duygularla dopdoluyuz.

NE OLACAK BU ÇOCUKLAR?: Yine eskiyi hatirlatacagim ‘Büyüyünce ne olacaksin?’ derdik, onlar da ‘Doktor olacagim, mühendis olacagim, ögretmen olacagim’ derdi. Simdi o çocuklara degil, iktidara soruyorum: Ne olacak bu çocuklar, ne olacak? Gurbetçi mi olacaklar, mülteci mi olacaklar, cemaat yurtlarinda canlarindan mi olacaklar, istismar kurbani mi olacaklar, sizden degillerse yok mu olacaklar? Size kalsa öyle olacak ama size birakmayacagiz.

ÇOCUKLAR ET YIYEMIYOR: Ben bu kürsüde defalarca iktidarin neler yedigini anlattim. Bugün, bizim çocuklarimiz, onlar yedi diye ne yiyemiyorlar onu anlatacagim. Çocuklar et yiyemiyor, yumurta yiyemiyor, peynir yiyemiyor, süt içemiyor; meyveyi sebzeyi televizyonlarda, reklamlarda ya da zam haberlerinde görüyor.

‘TEK ADAM’ DIYE ÇIKTIGINIZ YOLDA ÇOCUKLARI TEK ÖGÜNLE GEÇINMEYE MAHKÛM ETTINIZ: Çocuklar, ‘Anne, baba bisküvi, çikolata’ diyemiyorlar artik; ailelerinin durumunu gördükleri için o acidan bunu bile isteyemiyorlar. Yani ‘tek adam’ diye çiktiginiz yolda çocuklari tek ögünle geçinmeye mahkûm ettiniz. Maalesef söyleyecegim, siz, çocuklarin hayallerini çaldiniz, umutlarini, gelecegini çaldiniz. Iste, bu yüzden, bilin ki ayni zamanda isyan doluyuz. Çocukken ögretmenlik hayali kuranlar vardi ya, simdi onlar atanamiyor; onlarin hayali aydinlik nesiller yetistirmekti, sayenizde faturalara, ev kiralarina para yetistirmeye çalisiyorlar. Matematik ögretmenleri sizin hesaplayamadiginiz enflasyonun altinda eziliyor. Sizi, ne tarih affedecek, ne atanamayan tarih ögretmenleri affedecek ve bilin ki o sevdalisi oldugunuz koltuklardan bugününü, yarinini çaldiginiz çocuklar indirecek.

ÜLKEYI HEP BIRLIKTE YENIDEN KURACAGIZ: Hani, o her devlet kurumunun her odasina astiginiz Tayyip Erdogan portreleri var ya, onlari indirdigimizde göreceksiniz, memleket nasil neseyle dolacak. Ve arkadaslar, bu neseyle ülkeyi hep birlikte yeniden kuracagiz. Çocuklarimiz için aydinlik bir gelecek, sosyal adalet, toprak, ekmek, güven, esitlik, özgürlük, baris dolu bir dünyayi hep birlikte kuracagiz.

YÜZ IKI YIL ÖNCE MECLIS’I KURARAK EGEMENLIGI BIR SÜLALEDEN ALDIK, YINE ALACAGIZ: Bizim bu iddiamizi duyunca gülümsediginizi görüyorum ama aklinizdan çikarmayin 102 yil önce yaptigimiz sey bir devrimdi. Bu ülkede halk ne zaman sikissa oradan bir devrimle çikti, yine çikacagiz. 102 yil önce Meclis’i kurarak egemenligi bir sülaleden aldik, yine alacagiz. 102 yil önce saray rejimi vardi, tarihe gömdük, yine gömecegiz. 23 Nisan 2022’de Türkiye Isçi Partisi olarak emekçi halkimiza söz veriyoruz, sülale devri bitecek, saltanat rejimi bitecek egemenlik yeniden halkin olacak.”


Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °