ABD BM Büyükelçisi'nden Uygur Türklerine destek, Çin'e kınama

ABD BM Büyükelçisi Linda Thomas-Greenfield, Doğu Türkistan’da tutuklu bulunan Gulshan Abbas ailesi bir araya geldi ve Çin’in Doğu Türkistanlıların yanında olduğu Çin soykırımı durdurana kader Uygurlarla dayanışma içinde birlikte m

Güncel 23.04.2022 19:07:00 0
ABD BM Büyükelçisi

ABD BM Büyükelçisi Linda Thomas-Greenfield, 20 Nisan’da Çin rejimi tarafindan keyfi tutuklanan Uygur hekim Güshan Abbas’in ailesi Rushan Abbas ile bir araya geldi.

ABD BM Büyükelçisi: “Çin’in zulmüne karsi durmaya devam edecegim”

Ziyaret sonrasinda resmi sosyal medya hesabindan açiklama yapan ABD BM Büyükelçisi, haksiz yere hapse alinan Gülshan Abbas’in güvenliginden endise duydugunu, ABD’nin Abbas’in serbest birakilmasi için çalismaya ve Çin’in Uygurlar basta diger Müslüman toplumlara yönelik insanlik disi zulmüne karsi çikmaya devam edecegini paylasti.

abd bm büyükelçisi
Yurtdisinda yakini olmak suçtur.

Emekli uzman doktor Güshan Abbas, 2019 yilinda Çinli yetkililer tarafindan gözaltina alinmis ve sirf ailesinden bazi kisilerin yurt disinda oldugu için sudan bahanelerle 20 yil hapis cezasina çarptirilmisti. Bu yasadisi hükümle ilgili Çin Disisleri Bakanligi Sözcüsü Wang Wenbin’in bir basin toplantisinda gösterdigi gerekçeyse, Hekim Güshan Abbas’in “Uluslararasi terör örgütüne üye olmak ve  terör faaliyetlerini desteklemek, halki harekete geçirmek” suçlamasiyla yargi tarafindan tutuklanarak cezalandirildigi yalanini ortaya atmisti.

ABD Uluslararasi Din Özgürlügü Komisyonu da Çin rejiminin yurtdisindaki Uygur Türklerinin Dogu Türkistan ‘da kalan akrabalarini alikoyarak diasporada Çin karsiti eylemlerini kisitlamaya çalistigini söyledi.

Bilindigi üzere Doktor Gülshan Abbas,  Uygur Hareketi’nin baskani Rushan Abbas hanimin ablasiydir. Sayin Abbas, Ablasinin tutuklanma sebebinin ABD’deki faaliyetleri oldugunu ve aslinda Çin’in ailesini rehin alarak kendisine misilleme yaptigini Uygurlarin davasindan vaz geçmesi durumunda ablasinin serbest kalicagini kendisine iletildigini ama ablasi gebi milyonlarca Uygur’un haksiz tutuklanma ve soykirim’a maruz kalmasi için uygurlarinin haklarini savunmaya devam ettigini söyledi.


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °