Milli boksör Filiz Işık, Avrupa Şampiyonu oldu.

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen ‘Gençler Avrupa Boks Şampiyonası’nda bir ilke imza atarak altın madalya kazanan EGO Sporlu Milli boksör Filiz Işık, Avrupa Şampiyonu oldu.

Spor 23.04.2022 16:31:45 0
Milli boksör Filiz Işık, Avrupa Şampiyonu oldu.

Milli sporcuyu Esenboga Havalimaninda; EGO Spor Kulübü Baskani Taner Özgün, EGO Genel Müdür Yardimci Zafer Tekbudak, ailesi, kulüp yöneticileri, antrenörleri ile arkadaslari büyük bir coskuyla karsiladi. Genç Kadinlar kategorisinde 48 kilo ile finale kalan ve rakibini yenerek sampiyon olan Filiz Isik, mehteran takiminin gösterileri ve Istiklal Marsi ile karsilandigi Baskent'te gözyaslarina hakim olamadi.

 

Isik: Hiçbir zaman pes etmedik

Esenboga Havalimani'ndan merkeze kadar açik otobüsle giden Avrupa Sampiyonu Filiz Isik, duygularini su sözlerle ifade etti:

 

“Istiklal Marsi’mizi okutmak çok güzel bir duygu. Anlatmak yetmiyor çok emek sarf ettik ve hiçbir zaman pes etmedik. Taner Baskanimiz ve Mansur Baskanimiza da çok tesekkür ederim hep destek oldular. Istiklal Marsi’mizi bundan sonra daha da çok okutacagim, buna inaniyorum. 20 gün sonra Dünya Sampiyonasi var, sonuna kadar gidecegim.”

 

Özgün: Umutlarini bosa çikarmadi

Milli sporcunun verdigi sözü yerine getirmesi nedeniyle gurur duyduklarini söyleyen EGO Spor Kulübü Baskani Taner Özgün, “Filiz aslinda bize geldiginde 14 yasindaydi, elimizde büyüdü desek yeridir. Onunla benim ilk konusmam vardi, ‘attigin her yumruk senin umudun’ diye. Bu umutlarini bosa çikarmadi ve yüzümüzü agartti. Bugünkü sampiyonalarda bu kizlarimizin bu basarisinda Baskanimiz Mansur Yavas'in büyük payi var. Filiz'in yine bir sözü var bana, 2024 Paris Olimpiyatlari’nda insallah altin madalyayla gelecek ve yüzümüzü yine agartacak” dedi.


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °