TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI'NDA 3 GENEL MÜDÜR GÖREVDEN ALINDI

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Harun Seçkin, Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriyya Erdurmuş ile Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Aylin Çağlayan Özcan, Strateji Geliştirme Başkanı Volkan Koç gö

Güncel 23.04.2022 11:42:00 0
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI

Tarim ve Orman Bakanligi Gida ve Kontrol Genel Müdürü Harun Seçkin, Hayvancilik Genel Müdürü Zekeriyya Erdurmus ile Avrupa Birligi ve Dis Iliskiler Genel Müdürü Aylin Çaglayan Özcan, Strateji Gelistirme Baskani Volkan Koç görevden alindi. Basin Ilan Kurumu Genel Müdürlügü’ne ise Cavit Erkilinç atandi.

Çesitli kurum ve kuruluslar ile bazi bakanliklarda yapilan atamalar ve görevden almalara iliskin Cumhurbaskani Kararlari, Resmi Gazete'de yayimlandi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in imzasiyla yayimlanan kararla, Basin Ilan Kurumu Genel Müdürlügüne Cavit Erkilinç atandi. Basin Ilan Kurumu Genel Müdürü Ridvan Duran, 8 Nisan’da bu görevinden alinarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardimciligi görevine getirilmisti.

Türkiye Istatistik Kurumu Baskan Yardimciligi’na ise Fatih Sahin getirildi.

Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Altyapi ve Kentsel Dönüsüm Hizmetleri Genel Müdür Yardimciliklarina Bedri Sinan Gül ve Mustafa Bakir atandi.

Ankara Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügüne Türkmen Hacihaliloglu, Ardahan Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügüne Bahtiyar Topal, Çankiri Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügüne Selim Boyraz, Denizli Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügüne Mehmet Fatih Namik Öztürk, Karaman Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügüne Fikret Onhan, Zonguldak Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügüne Senol Ayyildiz, Kirsehir Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügüne Hamdi Görkem Gençtürk, Nigde Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügüne Necmettin Seker getirildi.

HAYVANCILIK GENEL MÜDÜRÜ ZEKERIYYA ERDURMUS GÖREVDEN ALINDI

Tarim ve Orman Bakanligi Gida ve Kontrol Genel Müdürü Harun Seçkin, Hayvancilik Genel Müdürü Zekeriyya Erdurmus, Avrupa Birligi ve Dis Iliskiler Genel Müdürü Aylin Çaglayan Özcan, Strateji Gelistirme Baskani Volkan Koç görevden alindi.

Hayvancilik Genel Müdürü Zekeriyya Erdurmus, geçtigimiz günlerde görevden alinmis yerine vekaleten Salih Çelik getirilmisti. Erdurmus’un görevden alinmasina yönelik kararname ise bugün yayinlandi. Yayinlanan kararnamede Erdurmus’un yerine atama yapilmadi. Ayni zamanda hayvanlara çiçek asisi yapilirken baska bir asinin virüsünün karistigi ortaya çikmisti. Bakanlik, asi skandalini dogrulamisti.

ADLI TIP KURUMU'NA YAPILAN ATAMALAR

Adli Tip Kurumu Baskanligi 1'nci Hukuk Müsaviri Hülya Deniz Yildirim görevden alindi, yerine Bilal Nuri Kestioglu atandi.

Üçüncü Adli Tip Ihtisas Kurulu Baskanligina Nurettin Nezih Anolay, Ikinci Adli Tip Ihtisas Kurulu Nöroloji Üyeligine Uz. Dr. Ahmet Hakyemez, Yedinci Adli Tip Ihtisas Kurulu Dis Hekimligi Üyeligine Prof. Dr. Mehmet Cudi Balkaya, Sekizinci Adli Tip Ihtisas Kurulu Adli Tip Üyeligine Doç. Dr. Yalçin Büyük getirildi.

Diger atama kararlari ise söyle:

-Disisleri Bakanligi Dis Politikalar Danisma Kurulu Üyeligine Kemal Madenoglu, Tercüme Dairesi Baskanligina Osman Riza Yavuzalp getirildi.

-Türk Patent ve Marka Kurumu Yönetim Kurulu Üyeligine Alim Polat atandi.

-Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi Malatya Il Müdürlügüne Galip Sökmen atandi.

-Türkiye Elektromekanik Sanayi A.S. Gene Müdürlügüne ve Yönetim Kurulu Baskanligina Fatih Öztürk, Genel Müdür Yardimciligina Sükrü Ilhan atandi.

-Türkiye Kömür Isletmeleri Kurumu Genel Müdürlügü 1. Hukuk Müsaviri Tülay Arslan görevden alindi yerine Alper Baran getirildi.

-Türkiye Elektrik Iletim A.S. Genel Müdürlügü 8. Bölge Müdürlügüne Hadi Bingöl atandi.

-Kirikkale Il Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan görevden alinirken, Adana Il Kültür ve Turizm Müdürlügüne Emre Duru getirildi.

-Sanayii ve Teknoloji Bakanligi Ankara Il Müdürlügüne Muhammed Polat atandi.

-Türkiye Rayli Sistem Araçlari Sanayii A.S. Genel Müdürlügü 1. Hukuk Müsavirligine Mustafa Turan getirildi


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °