AĞBABA’DAN, 23 NİSAN’DA “ÇOCUK GİYİM” FİYATLARINA TEPKİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi; çocuk giyim fiyatlarındaki artışı değerlendirdi. Ağbaba, “Aileler 23 Nisan’da bile çocuklarını dışarı çıka

Güncel 23.04.2022 11:40:49 0
AĞBABA’DAN, 23 NİSAN’DA “ÇOCUK GİYİM” FİYATLARINA TEPKİ

CHP Genel Baskan Yardimcisi Veli Agbaba, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami ve yaklasan Ramazan Bayrami öncesi; çocuk giyim fiyatlarindaki artisi degerlendirdi. Agbaba, “Aileler 23 Nisan’da bile çocuklarini disari çikarmaya korkar oldular. Yol parasi, yemek parasi, kiyafet parasi milyonlarca aile bunlari karsilayabilecek durumda degil. Birçok okul, aileler kiyafet parasini karsilayamadigi için gösteri yapmaktan vazgeçmis durumda. Anne, babalarin çocuklarina söyleyecek sözü yüzüne bakacak hali kalmadi. Bu ayip ve vebal AKP’ye yeter” dedi.

CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Malatya Milletvekili Veli Agbaba, 23 Nisan ve yaklasan Ramazan Bayrami nedeniyle yaptigi açiklamada, çocuk giyim ürünlerindeki fiyat artislarina degindi.

Türkiye Istatistik Kurumu’nun (TÜIK) verilene de yer veren Agbaba, çocuklarin bayram sevincinin ellerinden alinmamasi gerektigini vurguladi.

Agbaba, yaptigi yazili açiklamada, ailelerin kiyafet parasini karsilayamadigi için birçok okulun gösteri yapmaktan vazgeçtigini söyledi.

­CHP’li Veli Agbaba’nin açiklamalarindan öne çikan basliklar söyle:

“ÇOCUKLARIN BAYRAMLIK SEVINCINI DE ÇALDILAR: Çocuklari için yeni bir bayramlik kiyafet almak isteyen anne babalar için durum geçen seneden daha vahim. Devletin resmi verilerinde bile ortalama yüzde 61 artis görünmekle birlikte, gerçekte magaza vitrinlerinde, pazarlarda olan rakamlar bundan çok daha yüksek. Giyim ürünlerinde geçen yila göre en az 2-3 kat artis görülmekte. TÜIK’in her veriyi manipüle etme aliskanligi burada da kendini göstermis durumda.

ÇOCUK PANTOLONUNDA YÜZDE 79…: TÜIK’in geçen sene mart ayindaki giyim fiyatlari ile bu sene Mart ayi fiyatlarini karsilastirdigimizda, çocuk pantolonunda yüzde 79, iç çamasirinda yüzde 99, gömlekte yüzde 206, çorapta yüzde 313, çocuk elbisesinde yüzde 60, ayakkabida yüzde 57 artis oldugunu görüyoruz. Üstelik bunlar, TÜIK’in fiyatlari kasten düsük göstermek için aldigi yerlerden çikan rakamlar. Gerçek fiyatlar burada yazilanlarin çok üstünde. Bu artislar dahi durumun vahametini ortaya koyuyor.

EMEKLIYI TORUNUNUN YÜZÜNE BAKAMAZ HALE GETIRDILER: 2 çocuklu bir ailenin geçen yil çocuklarina bayramlik almak için ödedigi rakam 1046 TL iken, bu sene bu rakam TÜIK verilerine göre 1681 TL’ye çikmis durumda. Asgari ücretin 4253 TL oldugunu, gida fiyatlarindaki, kira, dogalgaz, elektrik ve diger harcamalarda korkunç fiyat artisini dikkate aldigimizda, ailelerin çocuguna bayramlik alma ihtimalinin kalmadigini görüyoruz. Emekliler daha da vahim durumda. 2500 lira emekli maasiyla karnini bile doyuramayan emeklinin, torunlarina bir tisört ya da pantolon almasi artik tümüyle hayaldir. Birakin torununa bir kiyafet ya da oyuncak almayi, bayram harçligi bile verecek durumu kalmadi. Emekliyi torununun yüzüne bakamaz hale getirdiler.

BU AYIP VE VEBAL AKP’YE YETER: Bu sene çocuklar için bir hafta arayla iki bayram var. Hem Atatürk’ün çocuklara armagan ettigi 23 Nisan, hem de Ramazan Bayrami. Çocuklarin bayram sevinci elinden alinmamali. Aileler 23 Nisan’da bile çocuklarini disari çikarmaya korkar oldular. Yol parasi, yemek parasi, kiyafet parasi milyonlarca aile bunlari karsilayabilecek durumda degil. Birçok okul, aileler kiyafet parasini karsilayamadigi için gösteri yapmaktan vazgeçmis durumda. Anne, babalarin çocuklarina söyleyecek sözü yüzüne bakacak hali kalmadi. Bu ayip ve vebal AKP’ye yeter.”


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °