BURSA'DA MADEN YÖNETMELİĞİ'NE DARAĞAÇLI PROTESTO

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı, zeytinlikleri madencilik faaliyetine açan Maden Yönetmeliği’ni Bursa Büyükşehir Belediyesi önünde temsili darağaçlarıyla protesto etti. İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Ey doymak bilmezler! Bizleri, g

Güncel 22.04.2022 18:34:40 0
BURSA

IYI Parti Bursa Il Baskanligi, zeytinlikleri madencilik faaliyetine açan Maden Yönetmeligi’ni Bursa Büyüksehir Belediyesi önünde temsili daragaçlariyla protesto etti. Il Baskani Selçuk Türkoglu, “Ey doymak bilmezler! Bizleri, gelecegimizi, dogayi, hayvanlari yani vicdani ve merhameti olanlari aglatan bu karar sizin yüzünüzü de güldürmez bilesiniz' dedi.

IYI Parti Bursa Il Baskanligi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi’nin 1 Mart’ta yürürlüge giren ve zeytinlikleri madencilik faaliyetine açan Maden Yönetmeligi’nde degisiklik öngören yönetmeligi protesto etti. Yönetmeligi “zeytin agaçlarinin idam fermani’ olarak nitelendiren IYI Partililer,  Bursa Büyüksehir Belediyesi önüne üzerinde zeytin dallari bulunan temsili daragaçlari getirdi.

IYI Parti Bursa Il Baskani Selçuk Türkoglu, yürürlüge giren yönetmelikle beraber ülkenin elektrik ihtiyacini karsilamak üzere yürütülen madencilik faaliyetlerinin, tapuda zeytinlik olarak kayitli olan alanlarda yapilabilecegine hükmedildigini hatirlatarak, ayni yönetmelikte bu faaliyetler için zeytin sahasinin gerektiginde tasinmasina, kamu yarari dikkate alinarak bakanlikça izin verildigine dikkat çekti. Yönetmelige eklenen “madencilik faaliyetleri bitiminde saha rehabilite edilecek ve es deger büyüklükte eski haline getirilecektir” maddesinin komik oldugunu ifade eden Türkoglu, sözlerini söyle sürdürdü:

“Sen rant ugruna bu gözleri kararmislarin tekmilini birden, bildigin gibi yap yarabbim! Metne baktiginizda cidden fikra gibi ancak bu nasil bir fikradir ki güldürmüyor da aglatiyor. Ey doymak bilmezler! Bizleri, gelecegimizi, dogayi, hayvanlari yani vicdani ve merhameti olanlari aglatan bu karar sizin yüzünüzü de güldürmez bilesiniz.”

'IYI PARTI DAVANIN TAKIPÇISI OLACAK'

Konusmasinin devaminda hem kültürel hem de dini olarak zeytin agaçlarinin önemine deginen Türkoglu, IYI Parti Yerel Yönetimler Baskani ve Mugla Milletvekili Metin Ergun’un yönetmeligin iptali için 3 Mart tarihinde Danistay’a basvuru yaptigini hatirlatarak, davanin takipçisi olacaklarini söyledi. Is bilmez muktedirlerin kisisel ekonomik çikarlari ugruna zeytin agaçlarini feda ettigini ve bu durumdan vicdanlarinin sizlamadigini ifade eden Türkoglu, sözlerini söyle sürdürdü:

“Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin Bursa tarimini anlattigi brosüründe 142.573 hektar tarim arazisi içerisinde 44.042 hektar alan zeytinliklere ait görünüyor. 440.419 dekarlik sofralik zeytin alanindan da 146.477 ton üretim saglandigi yazili. Rakamlar da konunun önemini ortaya koymaya yetiyor. Bursa denilince ilk akla gelen tarim ürünlerinin basinda yer alan zeytine yapilan bu acimazliga IYI Parti Bursa teskilatlari olarak sessiz kalamazdik. Bursa’nin ekonomisi ve dogasi için böylesi büyük önemi olan zeytin agaçlarinin dili olmak amaciyla bugün buradayiz. Zeytin agaçlarini acimasizca yok etmeyi planlayan bu durumu kamuoyuna duyurmak, dikkat çekmek, talan politikasini vatandaslarimiza anlatmak ve alinan yanlis karardan dönülmesi için ilgili yönetmeligi protesto etmek istedik.”

'IFTAR DAVETINDE ALANA KOYDUGUMUZ DARAGACI VE ZEYTIN FIDELERI KALDIRILDI'

Zeytin agaçlarinin sesi olmak için IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’in Bursa ziyaretini gerçeklestirecegi 14 Nisan tarihinin kendileri için uygun olacagini düsündüklerini ve bu tarihte Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde halka açik iftar davetinde alana daragaci ve zeytin fideleri koyduklarini söyleyen Türkoglu, 'Ancak 14 Nisan günü alana geldigimizde ortada ne daragaci, ne zeytin agaci ne de zemine yaydigimiz örtü yerinde yoktu” dedi. Bursa Büyüksehir Belediyesi Burfas Müdürü Furkan Banaz’in talimatiyla kaldirilan malzemelerin, görevliler tarafindan kendilerine teslim edilemeyecegini ögrendiklerini aktaran Türkoglu, 'Bu cevabin ardindan vekillerimizin Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas ile yaptiklari görüsme sonunda Sayin Aktas’in, talimat verilecegini, malzemelerimizin tarafimiza iade edilmesini saglayacagini ögrendik. Salon görevlilerine bu durum iletildiginde ise toplanti yapilacagi, uygun bulunursa iade edilecegi cevabi verildi' dedi.

Türkoglu, su sözlerle Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’a seslendi:

“Simdi biz sormaz miyiz? Nedir sizi bu kadar korkutan Sayin Aktas? Korku imparatorlugu ile ülkeyi yönetmeye çalisan iktidarin aslinda paçalarinin tutustugunun göstergesidir bu olay. Meral Aksener’den ne kadar korktuklarini, IYI Parti’den ne kadar çekindiklerini, hakkini arayan vatandastan ne kadar korktuklarini hep birlikte gördük. Sizler korkmaya devam edin, bizler sesi olmayan zeytin agaçlarinin sesi olacagiz. Dogayi, hayvanlari, çocuklari, kadinlari korumanin bedelini ödemek pahasina susmayacak, tüm engellemelerinize ragmen var gücümüzle çalisacak, gerçekleri de her daim gün yüzüne çikartacagiz. Bunu da böyle bilin!”


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °