'Geçen yıl yanan orman yerlerindeki usulsüzlüklerle ilgili pis kokular alıyoruz'

CHP’nin Muğla Milletvekili Burak Erbay ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde geçen sene yanan hektarlarca ormanlık arazide inceleme yaptı. Milletvekilleri, “Bir an önce bu uçak ihalelerinin yapılmasın?

Güncel 22.04.2022 13:21:00 0

CHP’nin Mugla Milletvekili Burak Erbay ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Basarir, Mugla’nin Köycegiz ilçesinde geçen sene yanan hektarlarca ormanlik arazide inceleme yapti. Milletvekilleri, “Bir an önce bu uçak ihalelerinin yapilmasini talep ediyoruz. Yapilan kesimlerle ilgili de çok ciddi duyumlar aliyoruz. Buradan yetkilileri uyariyoruz. Ormanlar yandigi için zaten içimiz yandi. Simdi de kesimlerle ilgili yapilan ciddi usulsüzlüklerle ilgili pis kokular aliyoruz. Bunun yakindan takipçisi olacagiz” uyarisinda bulundu.

Mugla’nin Köycegiz ilçesinde geçen sene hektarlarca ormanlik alan yandi. CHP Mugla Milletvekili Burak Erbay ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Basarir da önceki gün buraya giderek inceleme yapti. Bu yil da ayni aciyi yasamamak için bir an önce tedbirlerin alinmasi için yetkilileri uyaran milletvekilleri sunlari söyledi:

- Burak Erbay: “Geçen yil ülkemizin her yaninda ortaya yanginlardan sonra bir yil dolmak üzere. O yanginlarda da çok söyledik; gerekli tedbirleri önceden almiyorsunuz, hava filomuz yok demistik. Zamaninda müdahale edilmedigi için binlerce hektar alanimiz yandi, Antalya’da, Mersin’de, Adana’da, Mugla’da yandi. Bodrum’dan, Mentese’den, Milas’tan Köycegiz’e binlerce hektarlik alan yandi. O zaman da söylemistik, Türkiye Cumhuriyeti güçlüdür ve bir hava filosu olmak zorundadir diye söylemistik. Aradan bir yil geçti ama bizim hala bir hava filomuz, helikopterimiz, uçagimiz yok. Defalarca açiklamalar yapiliyor, helikopter kiralama ihalesinden bahsediliyor, uçak ihalesinden bahsediliyor ama yine geç kaliyoruz.

“BIR AN ÖNCE IHALELER YAPILMALI”

Ormanlarimiz, helikopterimiz olmadigi için, erken müdahale edemedigimiz için yandi. O yüzden bir an önce eksikliklerin giderilmesi için CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Basarir’la buradayiz. Bir an önce bu ihalelerin yapilmasini talep ediyoruz. Yapilan kesimlerle ilgili de çok ciddi duyumlar aliyoruz. Buradan yetkilileri uyariyoruz. Ormanlar yandigi için zaten içimiz yandi. Simdi de kesimlerle ilgili yapilan ciddi usulsüzlüklerle ilgili pis kokular aliyoruz. Bunun yakindan takipçisi olacagiz.

“PAZARLIK USULÜ 21/B MADDESINI KULLANACAKSANIZ BURADA KULLANIN!”

- Ali Mahir Basarir: Yaz geliyor, Allah göstermesin yine yanginlar baslayacak. Peki ne gibi tedbirler alinmis? Hiçbir tedbir yok. Hala helikopterimiz yok, hala yangin söndürme uçagimiz yok. Bu Kamu Ihale Kanunu’nun 21/b maddesini yani olaganüstü hallerde, felaketlerde yani dogal afetlerde ivedilikle çözülmesi gereken olaylarda kullanilmasi gereken maddeyi siz dogru dürüst kullanmiyorsunuz. Siz bu maddeyi yangin uçagi ve yangin helikopteri disinda her seyde kullandiniz; Osmangazi Köprüsü’nde kullandiniz, tren yolu ihalelerinde kullandiniz, otoyol ihalelerinde kullandiniz. Keske bir de helikopter, uçak aliverseydiniz. Buradan uyariyoruz, Haziran, Temmuz, Agustos ve Eylül ayinda çok geç kalabiliriz. Ormanlarimiz yanmasin, hemen müdahale edebilelim. Bu yüzden de helikopter ve uçak sart. Eger bu pazarlik usulü 21/b maddesini kullanacaksaniz burada kullanin!”


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °