Kılıçdaroğlu’nun Elektriğinin Kesilmesi Dünya Gündeminde

Zamlara ve milyonlarca yurttaşın elektriğinin kesilmesine tepki göstererek faturasını ödemeyen ve ardından elektriği kesilen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun eylemi dünya basınında da geniş yer buldu.

Güncel 22.04.2022 11:32:00 0
Kılıçdaroğlu’nun Elektriğinin Kesilmesi Dünya Gündeminde

YOL Haber'in derledigi habere göre, AFP abonelerine servis ettigi haberde, “Laik CHP’nin lideri Kemal Kiliçdaroglu, Türkiye’deki toplumsal ve ekonomik karmasayi firsat bilerek, Haziran 2023’te yapilmasi planlanan seçimlerde emektar Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a karsi ciddi bir meydan okumada bulunuyor” ifadelerine yer verdi. AFP’nin haberinde “Önümüzdeki yil düzenlenecek genel seçim, Erdogan’in 20 yillik hâkimiyetine karsi bugüne dek görülen en ciddi meydan okumalardan birine dönüsüyor” ifadeleri kullanildi.

Dünyanin en büyük haber ajansinlarindan Reuters ise Türkiye’de her alanda yasanan enflasyona dikkat çekerken, “Erdogan’in, yükselen elektrik faturalarini ödemeyi reddeden rakibinin elektrigi kesildi” basligini kullandi. “Birçok yorumcu ekonomik krizden, geçen yil Cumhurbaskani Tayyip Erdogan’in tasarladigi siradisi faiz indirimlerini sorumlu tutuyor.” ifadelerinin yer aldigi haberde, “Bu durum Cumhurbaskanligi için Kiliçdaroglu’nu potansiyel olarak öne çikariyor” denildi. Makalede, “Yillardir çift hanede olan enflasyon, birikimleri ve kazançlari sildi. TL, Dolar karsisinda geçen yil yüzde 44 deger kaybetti” denildi.

ABD merkezli Bloomberg ajansi da Kiliçdaroglu’nun evinde elektriginin kesilmesine yer verdi. “Fatura protestosunun ardindan muhalefet liderinin evinin elektrigi kesildi” baslikli haberde, Türkiye’de elektrik fiyatlarinin bu yilin basinda yüzde 125’e ulasan oranlarda arttigina dikkat çekildi.


Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °
Perşembe 23.4 ° / 12.8 °
Cuma 25.1 ° / 14.6 °