YURT DIŞINA KONUT PAZARLAYAN EMLAKÇILARA YILLIK 600 BİN TL DESTEK VERİLECEK

Yurt dışına konut pazarlayan emlakçılara yıllık 600 bin lira destek verilecek.

Ekonomi 21.04.2022 16:35:00 0
YURT DIŞINA KONUT PAZARLAYAN EMLAKÇILARA YILLIK 600 BİN TL DESTEK VERİLECEK

Yurt disina konut pazarlayan emlakçilara yillik 600 bin lira destek verilecek.

5448 sayili Hizmet Ihracatinin Tanimlanmasi, Siniflandirilmasi ve Desteklenmesi Hakkinda Cumhurbaskani Karari dün yayinlandi. 142 maddeden olusan bu kararin 3’üncü bölümü, yurt disina gayrimenkul pazarlayan emlakçilara verilecek desteklere ayrildi. Buna göre; pazara giris belgeleri desteginin üst limiti yillik 1,8 milyon TL olacak. Birim açilmasi ve isletilmesiyle ilgili belgelendirme giderleri için 5 yil boyunca yüzde 50 oraninda ve yillik en fazla 720 bin TL tutarinda destek verilecek. Yillik 1,8 milyon TL'ye kadar reklam ve tanitim giderleri destegi verilecek. Fuarlara ve etkinliklere katilim için etkinlik basina 300 bin TL'ye kadar destek saglanacak. Film ve dizilerde ürün yerlestirme için yillik en fazla 600 bin TL destek saglanacak. Sanal fuar organizasyon destegi, faaliyet basina 600 bin TL; yarisma ve etkinlik destegi, etkinlik basina 1,2 milyon TL olacak.

Ticaret Bakanligi da gayrimenkul hizmetlerine verecegi desteklerle ilgili açiklama yapti. Açiklamada, saglanacak destekler söyle siralandi:

'TESCIL VE KORUMA DESTEGI: Yararlanicilarin yurt içinde tescil edilmis markalarinin yurt disinda tesciline ve korunmasina iliskin giderleri yüzde 50 oraninda ve yillik en fazla 600 bin TL tutarinda desteklenecek.

PAZARA GIRIS BELGELERI DESTEGI: Yararlanicilarin en fazla 5 birimin vergi, resim ve harç dahil brüt ve kira komisyon giderleri ile birimlerin açilmasi ve/veya isletilmesine iliskin belgelendirme giderleri en fazla 5 yil boyunca yüzde 50 oraninda ve birim basina yillik en fazla 720 bin TL tutarinda desteklenecek.

REKLAM TANITIM VE PAZARLAMA DESTEGI: Yurt disina yönelik reklam, tanitim ve pazarlama faaliyetlerine iliskin giderler en fazla 5 yil boyunca, yararlanicilar ve is birligi kuruluslari için yüzde 50 oraninda ve yillik en fazla 1 milyon 800 bin TL tutarinda destek verilecek.

ETKINLIKLERE BIREYSEL KATILIM DESTEGI: Yararlanicilarin ve is birligi kuruluslarinin bireysel katilim sagladigi, bakanlik tarafindan belirlenen ve yurt disi etkinliklere iliskin giderleri yüzde 50 oraninda ve etkinlik basina en fazla 300 bin TL tutarinda desteklenecek.

MILLI KATILIM DESTEGI: Yararlanicilarin ve is birligi kuruluslarinin bakanlik tarafindan belirlenen milli katilima iliskin giderleri yüzde 60 oraninda ve etkinlik basina en fazla 300 bin TL tutarinda desteklenecek. Bakanlik tarafindan uygun görülen milli katilim etkinliginin organizasyonuna iliskin olarak is birligi kuruluslarinin ve milli katilim organizatörlerinin giderleri için yüzde 60 oraninda ve organizasyon basina en fazla 2 milyon 200 bin TL tutarinda destek saglanacak.

ÜRÜN YERLESTIRME DESTEGI: Yurt disinda gösterimi yapilan sinema filmi, belgesel, dizi, animasyon filmi ve program formati ile dijital oyunlardaki ürün yerlestirme giderleri en fazla 5 yil boyunca yararlanicilar ve is birligi kuruluslari için yüzde 50 oraninda ve yillik en fazla 600 bin TL tutarinda desteklenecek. 

SEKTÖREL ALIM HEYETI VE SEKTÖREL TICARET HEYETI PROGRAMLARI DESTEGI: Is birligi kuruluslarinin bakanlik tarafindan uygun görülen bir takvim yili içinde gerçeklestirecekleri en fazla 5'er adet, sektörel alim heyeti programlarina iliskin giderleri yüzde 50 oraninda ve program basina en fazla 600 bin TL tutarinda desteklenecek.

SANAL FUAR ORGANIZASYON DESTEGI: Is birligi kuruluslarinin bakanlik tarafindan uygun görülen sanal fuara iliskin organizasyon giderleri için yüzde 50 oraninda ve faaliyet basina en fazla 600 bin TL tutarinda destek verilecek. 

YARISMA VE ETKINLIK DESTEGI: Is birligi kuruluslarinin gayrimenkul hizmet sektörüne yönelik olarak düzenledikleri ve bakanlik tarafindan uygun görülen bir takvim yili içinde en fazla bir  adet yarisma veya etkinlige iliskin giderleri yüzde 50 oraninda ve etkinlik basina en fazla 1 milyon 200 bin TL tutarinda desteklenecek.'


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °