Selçuk Özdağ milliyetçi fikir adamı Ayvaz Gökdemir'i andı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ Türk Dünyası'nın önde gelen isimlerinden milliyetçi fikir adamı Ayvaz Gökdemir'i yayınladığı yazılı basın açıklamasıyla andı. Özdağ açıklamasında, “Türk Milli

Güncel 21.04.2022 00:54:00 0
Selçuk Özdağ milliyetçi fikir adamı Ayvaz Gökdemir

Gelecek Partisi Genel Baskan Yardimcisi Doç. Dr. Selçuk Özdag Türk Dünyasi'nin önde gelen isimlerinden milliyetçi fikir adami Ayvaz Gökdemir'i vefatinin 14. yilinda yayinladigi yazili basin açiklamasiyla andi. Ayvaz Gökdemir'in gerçek bir devlet adami oldugunu kaydeden Özdag, “Ayvaz Gökdemir milletin özünden, içinden çikmis, ülküsünü, ülkesini ve milletini eksiksiz temsil eden bir devlet adamiydi. Bir gönül ve egitim elçisi olan Gökdemir’in en büyük hizmeti, 1974-1977 yillari arasinda görev yaptigi Milli Egitim Bakanligi Ögretmen Okullari Genel Müdürlügü döneminde yürüttügü “Milliyetçi Ögretmen Yetistirme” hareketidir. O dönemde Ögretmen Okullari, Egitim Enstitüleri ve Yüksek Ögretmen Okulu mezunu vatan sevdalisi milliyetçi ögretmenler 1980 yilindan 2000 yilinin ilk on yilina kadar çok büyük hizmet etmislerdir” ifadesinde bulundu.

Ayvaz Gökdemir'in özellikle Anadolu il ve ilçelerinde gençligin birer örnek Ögretmen olarak yetismesinde büyük emekleri oldugunu kaydeden Özdag Gökdemir'in Gaziantep'te dogdugunu belirterek sözlerine söyle devam etti, “Üniversite tahsilini Ankara'da tamamlayan Özdemir daha sonra Anadolu'nun degisik illerinde ögretmenlik yapmistir. Bu dönemde, Kayseri Türk Kültür Dernegi'nde gençlere seminerler vermis, aylik 'Safak' dergisi'nin yayinlanmasina öncülük etmis ve bu dergide birçok makale yazmistir. Ankara Yüksek Ögretmen Okulu’nda ögretmenlik yapan Özdemir,1977 yilinda Ögretmen Okullari Genel Müdürlügü görevinden ayrildiktan sonra Ötüken Nesriyat’in yayimladigi 12 ciltlik Türk Ansiklopedisi editörlügünü,, ayrica Özel Yükselis Koleji'nde Genel Koordinatörlük yapmis, TBMM'de 19. Dönem Gaziantep, 20. Dönem Kayseri, 21. Dönem Erzurum Milletvekilligi ve 50, 51, 52 ve 53. Cumhuriyet Hükûmetlerinde devlet bakanligi yapmistir. 19 Nisan 2008'de katildigi ve Ankara'da düzenlenen Türk Ocaklari 37. Olagan Genel Kurulu'nda geçirdigi kalp krizi sonucu vefat etmistir. Merhum Gökdemir’in, esi Sevgi Hanim’la birlikte yazdigi üç ciltlik “Yardimci Edebiyat Kitabi” çok degerli bir kaynaktir. Tercüman‘da tefrika edilen “Edebiyatimizda Portreler” dizisi kitap olarak yayimlanmistir.. Degerli tarihçi Yilmaz Öztuna ile Ayvaz Gökdemir’in birlikte yazdiklari “Türkiye’de Askeri Müdahaleler” adli kitap hem arastirma hem analiz olarak mükemmeldir. Bengü Yayinlari’ndan çikan “Türk Kimligi” kitabini, milliyetçi olmak iddiasindaki herkes, tarafindan okunmalidir. Bu duygu ve düsüncelerle milliyetçi fikir adami ve egitimci olan Ayvaz Gökdemir’in egitim ve kültür hayatimiza yaptigi hizmetler hiçbir zaman unutulmayacaktir”


Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °
Pazartesi 24.9 ° / 11.7 °