İMAMOĞLU’NUN YSK BAŞKAN VE ÜYELERİNE HAKARETTEN 4 YIL 1 AYA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Cumhuriyet savcısı, İmamoğlu’nun ‘k

Güncel 20.04.2022 13:36:00 0
İMAMOĞLU’NUN YSK BAŞKAN VE ÜYELERİNE HAKARETTEN 4 YIL 1 AYA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Cumhuriyet savcısı, İmamoğlu’nun ‘kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret’ suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 13 bin oy farkla kazandığı 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin iptal edilmesi üzerine yaptığı basın açıklamasında YSK Başkanı ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davaya İstanbul Anadolu Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün devam edildi. Duruşmada taraf avukatları hazır bulundu.

Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat’ın bir önceki duruşmada reddi hakim talebinde bulunduğunu hatırlatan mahkeme, bu talebin reddedildiğini açıkladı.

İMAMOĞLU’NUN 4 YIL 1 AYA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, İmamoğlu’nun, ‘kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret’ suçundan 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

“ÖN KABUL İLE KARAR VERİLECEK”

Avukat Kemal Polat, reddi hâkim talebine yönelik verilen kararlarda usule aykırılık olduğunu belirterek, “Bu da bizim bir an önce ön kabul ile karar verileceği konusunda iç dünyamızda yaşadığımız duyguları kuvvetlendirmiştir. Esasa ilişkin savunmalarımızı bilahare yazılı ve sözlü olarak mahkemeye sunacağız” dedi.

DAVA ERTELENDİ

Mahkeme, mütalaaya karşı yapılacak yazılı savunma için ek süre vererek davayı 1 Haziran 2022 tarihine erteledi.

İDDİANAME

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin 6 Mayıs 2019'da iptal edildiği, yenilenen seçimde İBB Başkanı olarak seçilen Ekrem İmamoğlu'nun, seçimin iptaline ilişkin olarak 4 Kasım 2019'da basın açıklaması yaptığı ve bu sırada YSK üyelerine alenen hakaret ettiği iddia edilmişti.

İddianamede, o dönem YSK Başkanı olan Sadi Güven ve 10 üyeye yönelik 'kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret' suçunu işlediği gerekçesiyle İmamoğlu’na 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası verilmesi talep edilmişti.


Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °
Pazartesi 24.9 ° / 11.7 °