KADIN EMEK PAZARI, KIRŞEHİR HALKIYLA BULUŞUYOR

Kırşehir Belediyesi Kadın Emek Pazarı, Kırşehir halkıyla buluşmaya hazırlanıyor. El emeği ürünlerin satışının yapılacağı pazar için 11 Nisan'da başlayan başvurular 22 Nisan'da sona erecek.

Güncel 20.04.2022 10:00:04 0
KADIN EMEK PAZARI, KIRŞEHİR HALKIYLA BULUŞUYOR

Kirsehir Belediyesi Kadin Emek Pazari, Kirsehir halkiyla bulusmaya hazirlaniyor. El emegi ürünlerin satisinin yapilacagi pazar için 11 Nisan'da baslayan basvurular 22 Nisan'da sona erecek.
 

Kirsehir Belediyesi Kadin Emek Pazari, Kirsehir halkiyla bulusmaya hazirlaniyor. El emegi ürünlerin satisinin yapilacagi pazar için 11 Nisan'da baslayan basvurular 22 Nisan'da sona erecek.

Ücretsiz dükkân tahsislerinin yapilacagi Kirsehir Belediyesi Kadin Emek Pazari, Kirsehirlilerle bulusmak için gün sayiyor.

Kirsehir Belediyesi Kadin Emek Pazari ile ilgili konusan Belediye Baskani Selahattin Ekicioglu, kadinlarin ekonomik ve sosyal alanda var olmalarinin önemine deginerek sunlari söyledi:

“Bilindigi üzere toplumsal yasamimizda kadin-erkek esitligi temel bir haktir. Kadinlarimiz erkeklerle sadece kâgit üzerinde degil, toplumsal yasamin tüm alanlarinda esit hak ve firsatlara sahip olmalarini, esit muamele görmelerini, özgür ve esit insanlar olarak ayni zamanda ekonomik alana katki sunacak üretimlerini de Kirsehir Belediyesi olarak önemsiyoruz.

Kirsehir’de açmis oldugumuz Kadin Emek Pazari’nda emekçi kadinlarimiz üretmis olduklari ürünleri hemsehrilerimize sunmakla kendilerinin ekonomik alanda da var olduklarini hissettirmekte ve isterlerse neler yapabileceklerini göstermektedirler. Su bilinmelidir ki bizim belediyecilik anlayisimizda kadinlarimizin kendi yasamlarini istedikleri sekilde düzenlemelerinin çok önem arz etmektedir.

Kadinlarimiz aile içinde, kamusal yasamda ve de is hayatinda daha esitlikçi bir iliski talep etmektedir. Kadinlarimiz daha güçlü, daha bilinçli ve daha sorumlu oldugu zaman toplum da daha güçlü olacaktir. Bu da kadinlarimizin ekonomik-üretim alanlarinda daha çok yer almalariyla mümkün olacaktir.

Sosyo-ekonomik kalkinmanin tartismasiz ön kosulunun kadin emeginden geçtiginin bilinciyle Kadin Emek Pazari’nin tüm emekçi kadinlarimiza ve Kirsehir halkina hayirli olmasini diliyorum.

Ücretsiz olarak dükkân tahsis edecegimiz Kadin Emek Pazari için basvurmak isteyen emekçi kadinlar, Belediyemiz Yazi Isleri Müdürlügü'ne 22 Nisan’a kadar kayit yaptirabilirler.”


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °