Akşener'den Cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı'nın adayının kim olacağını Cumhur İttifakı bileşenlerinin merak ettiklerini ifade ederken, 'Cumhur İttifakı'nın adayı sayın Erdoğan ise eğer, sayın Bahçeli dışında ben say?

Güncel 17.04.2022 10:32:00 0
Akşener

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Millet Ittifaki'nin adayinin kim olacagini Cumhur Ittifaki bilesenlerinin merak ettiklerini ifade ederken, 'Cumhur Ittifaki'nin adayi sayin Erdogan ise eger, sayin Bahçeli disinda ben sayin Erdogan'in agzindan 'adayim' diye duymadim, bu adayi çok merak ediyorlarsa derhal bir seçim karari alsinlar. Biz de hemen açiklayalim. Ondan sonra sayin Erdogan eger adaysa rakibini tanimis olsun' dedi. Aksener, 'Hemen bir seçim karari alin, 13'üncü Cumhurbaskaninin kim olacagini görün' diye konustu.

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, KRT TV'de Çigdem Akdemir'in konugu oldu, sorularini yanitladi. Istanbul'da öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kasikçi'nin davasi dosyasinin Suudi Arabistan'a devredilmesine tepki gösteren Aksener, Cumhurbaskani ve AKP Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, daha önce partisinin, TBMM’deki grup toplantisinda yaptigi konusmayi animsatti. 

Aksener, Erdogan'a; 'Cemal Kasikçi Davasi ne oldu muhterem, bay kriz? Bugün buraya gelirken TRT1'in verdigi grup konusmanizi yeniden izledim sayin Erdogan. Neler söylemissiniz. Birlesik Arap Emirlikleri'nin 15 Temmuz'un finansörü oldugunu söylediniz, bugün kankisiniz. Yaniltiniz mi, yalan mi konustunuz? Sizi yine mi yanilttilar? Bileginizi mi büktüler ne oldu?' diye sordu. 

'YENI BIR ERDOGAN SEÇMEYECEGIZ'

Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'ni elestiren Aksener, 'Bu sistemin Cumhurbaskanligi makamini alacagiz. Ama bizim oradan hedefimiz, hep israrla söylüyorum, yeni bir Erdogan seçmeyecegiz. O yetkileri su kadar süre kullanacak birini seçmeyecegiz. O yetkiler Türkiye'yi bu hale getirdi. Bizim itirazimiz sisteme' dedi.  

Aksener'in konusmasindan öne çikan basliklar söyle:

“DÜSE DÜSE 20 YASINDAKI BIR GENCE MI DÜSTÜNÜZ SIZ?: (Alp Emeç'in tutuklanmasina iliskin) Su anda arkadaslarimiz takip ediyor. Muhtemelen pazartesi günü daha net cevaplar alabiliriz. Annesi ile iletisimdeyiz. Bütün avukat arkadaslarimiz, genel sekterimiz Ugur Bey (Ugur Poyraz) avukattir bizim, Ugur Bey basta olmak üzere hepsi beraber takip ediyorlar. Ben de bizzat takip ediyorum. Çünkü bu kadar olmaz artik. Sayin Erdogan'in söyle bir durumu olustu. Hem Cumhurbaskani hem ciz deseniz çat yapiliyor. Ama ayni zamanda kendisi AK Parti'nin genel baskani. Her grup toplantisinda, hepimize, caninin istedigini söylüyor. Biz kendisine bir sey söyledigimizde hemen Cumhurbaskani sapkasi devreye giriyor. Iste 16 Nisan 2017. O zaman partimiz yoktu. Bütün arkadaslarimiz samimiyetle nasil çalistik. Bugünleri anlattik, ama maalesef sonuç farkli oldu. Dört senedir, bu ucube sistemle beraberiz. Bu ucube sistemin Türkiye'ye yasattiklari, Alp iste, genç bir çocuk, Sedef Hanim'in (Sedef Kabas) onun söyledigi atasözünü, sonra silmis ve nasil kaydediyorsunuz kardesim siz. Düse düse 20 yasindaki bir gence mi düstünüz siz? Nasil bir seydir? Nasil hapse atiyorsunuz, tutukluyorsunuz, günahtir ya.

ANLAMAM MÜMKÜN DEGIL: Hatirlayin Malatya'da eve ekmek götüremiyorum dedigi zaman, bir vatandasa 'nankör' denmisti. Fikrini, derdini söylemeye kalkisanlara ya nankör ya terörist ya hain... Böyle bir sey olabilir mi? Bu nasil yönetim anlayisidir. Iste Türk tipi partili Cumhurbaskanligi hikayesinin sonu. 20 yasindaki bir genç... Anlamam mümkün degil.

HER TÜRLÜ HAKARETE, HAKSIZLIGA, YANLISA MIM KOYMAK IÇIN MAHKEMEYE GIDIYORUM: (Aksener'e yönelik hakaretlere iliskin açilan davalarin sonuçlari) Benim evim basildi. Daha bir sürü çirkinlik var da evimiz basildi 23.30'da. Her türlü hakaret, küfredildi. Mahkemeye tasidik. Rahmetli basbugun bir sözü var, 'Mim koymak' diye. Yani hukuka gidin ve mim koyun. Ben her türlü hakarete, haksizliga, yanlisa mim koymak için mahkemeye gidiyorum. Bugüne kadar hiçbir sonuç alamadim. Evim basildi, beraat ettiler. Öyle çirkin seyler oldu ki...

BIZLERI ZIYARET EDIP, ÖNERECEGI GÜNDEMI BIZLERLE PAYLASACAK: (24 Nisan'da bir araya gelecek 6 siyasi parti liderinin gündeminin ne olacagina iliskin) Davet sahibi, bizlerden randevu aliyor. Nitekim sayin Uysal (Gültekin Uysal), benden randevu istedi, sayin Kiliçdaroglu'ndan istemis, diger genel baskanlardan da istedi. Bizleri ziyaret edip, önerecegi gündemi bizlerle paylasacak. Öyle oldu bugüne kadar. Muhtemelen aynisidir. Biz de önerilerimizi sunuyoruz. Ona göre gündem maddeleri oluyor. Ondan sonra da onun üstüne bilerek, çalisarak gidiyoruz. Konusup karara bagladigimiz zaman bir metin, açiklama kamuoyuyla paylasiyoruz.

ERDOGAN EGER ADAYSA RAKIBINI TANIMIS OLSUN: (Millet Ittifaki'nin Cumhurbaskani adayinin kim olacagina iliskin tartismalara karsilik) Cumhur Ittifaki bizim adayimizi çok merak ediyor. Cumhur Ittifaki'nin adayi sayin Erdogan ise eger, sayin Bahçeli disinda ben sayin Erdogan'in agzindan 'adayim' diye duymadim, bu adayi çok merak ediyorlarsa derhal bir seçim karari alsinlar. Biz de hemen açiklayalim. Ondan sonra sayin Erdogan eger adaysa rakibini tanimis olsun.

HEMEN BIR SEÇIM KARARI ALIN, 13'ÜNCÜ CUMHURBASKANININ KIM OLACAGINI GÖRÜN: Biz o masada hiç Cumhurbaskani adayi o mu olsun, su mu olsun diye konusmadik. Hiç konusmadik. Sadece nasil bir tutum almamiz gerektigini konustuk. Onu da paylastik. Onun disinda bir sey konusmadik. Çikan isimler açisindan bakildiginda yani ben sayin Yavas'in isminin söylenmesinden ancak gurur duyariz. Millet Ittifaki'nin bir belediye baskaninin popüler olmasi gerçekten gurur verici durumdur. Sayin Yavas, CHP'den seçilmis bir kisi, ama ayni sekilde de IYI Parti'nin de aleni destekledigi bir kisi. Dolasiyla iyi hizmet yapmasindan, popülerliginden, güzel anilmasindan ancak gurur duyariz. Bizim o sistem içerisinde anilan diger isimler de dahil bizi birbirimize düsürmeye, fitneye kesinlikle sebep olmaz. Ama merak eden sistem Cumhur Ittifaki. Cumhur Ittifaki bilesenlerine önerim, hemen bir seçim karari alin, 13'üncü Cumhurbaskaninin kim olacagini görün.

YENI BIR ERDOGAN SEÇMEYECEGIZ: Bu sistemin, Cumhurbaskanligi makamini alacagiz. Ama bizim oradan hedefimiz, hep israrla söylüyorum, yeni bir Erdogan seçmeyecegiz. O yetkileri su kadar süre kullanacak birini seçmeyecegiz. O yetkiler Türkiye'yi bu hale getirdi. Bizim itirazimiz sisteme. Mesele, sayin Erdogan meselesi degil ki. O tadini çikara çikara kullaniyor bu isi o ayri. Konu sadece Erdogan degil, bu sistemin bozuklugu. Gencecik kadinsiniz, hepinizin gençligini elinizden aldilar bu sistem sebebiyle.

MUTLAKA KAZANMALIYIZ: Bizim güçlendirilmis parlamenter sisteme, demokrasiye geçise dair iddia ile yola çiktigimiz bir seçim bu. Dolasiyla mutlaka kazanmaliyiz. Mutlaka çok çalismaliyiz, ciddiyetle bakmaliyiz. Çünkü varsayalim Allah korusun kazanilamadi, bir daha Türkiye'de gelecek seçimlerde iste sayin Erdogan'in yerine gelecegi, kim seçilecegi konusulur. O sistemin degistirilmesine dair bir daha bir cümle kurulamaz bu ülkede. Onun için bu seçim, sadece Cumhurbaskanligi seçimi degil, ayni zaman bu ucube sistemi degistirmek üzere, o ‘besli çetelere’ aktarilan paralarin önüne geçmek üzere... Bir tane yazi ile bu ülkenin 24 milyarinin aile dostlari Haririlerin cebine konuldu. Bir dakikada.

IKTIDAR 4000 TL'YE TAMAMLASIN BUNU, BAYRAM IKRAMIYESI VERSIN DIYORLAR: (Emeklilerin bayram ikramiyesine iliskin) Arkadaslarimiz iki çalisma yaptilar, biri TEFE TÜFE; digeri dolara göre. Dolasiyla 250 dolarin karsiligi olan paranin bugün 3700 TL'lik bir rakam olmasi gerektigi; TEFE, TÜFE'ye göre de 2800 TL'lik bir rakam olmasi gerektigi... Ben bu ikisinden birisini yapin kardesim demistim. Emeklilerden geri bildirim oldu. 3700 TL'den asagiya olmaz. Bayram öncesi çok sikinti çekiyoruz, iktidar 4000 TL'ye tamamlasin bunu, bayram ikramiyesi versin diyorlar. Buradan ileteyim. En düsük emekli maasin asgari ücret kadar olmasi lazim. Bunun üzerinde biz devam ediyoruz.

BIZE BIR SEY IZAH ETMESI GEREKMIYOR KI: (Mansur Yavas'in adinin geçmesinin ardindan IYI Parti ve CHP'yi ziyaret etmesi) Bizden daha önce randevu istemisti. Bir 3 yilin degerlendirmesine dair bir programi var. Nezaket geregi her iki genel baskani bizzat ayni gün davet etmek üzere bizden randevu istedi. Ben o hafta yoktum, hemen pazartesiye randevu verdik. Üzerine o çikti. Ben Ankara disindaydim ismi ile ilgili konular ortaya çikinca. Kendisinin basina verdigi beyanati hep beraber dinledik. Üzgündü ama onun üzerinde uzun uzun konusmadik. Bize bir sey izah etmesi gerekmiyor ki. Herkese bilgim yok, rizam yok... Açik açik söyledi.

SAYIN KILIÇDAROGLU, HEPIMIZI ONUN EV SAHIPLIGINDE DAVET ETTI: (Adayin nasil belirlenecegine ve sürecine iliskin) Biz onu konusmadik. Sayin Kiliçdaroglu, 12 Subat için hepimizi davet etti. Önce sayin Davutoglu'nun talebi üzerine kendileriyle bir görüsme yaptim. Sonra sayin Davutoglu ile sayin Kiliçdaroglu bir görüsme yapti. Bunlar hiçbiri Cumhurbaskanina dair degildi. Bu 6'li masanin olusabilmesine yönelik fikir teatilerinin konusuldugu bir durumdu. Sonrasinda sayin Kiliçdaroglu, hepimizi onun ev sahipliginde davet etti. Hem bu arada 6 partinin genel baskan yardimcilarinin bir araya gelip güçlendirilmis parlamenter sistem konusu bitmisti. Bir metin çikti. O 12 Subat tarihinde toplandigimiz masa, o yemekte tarihini, yerini ve yöntemini saptadik.

HANGI BÜYÜKELÇILIKMIS?: (Erdogan'in 6 siyasi partinin yan yana gelmesi ve mutabakat metnine yönelik elestirileri ile Bakan Soylu'nun mutabakat metnini bir büyükelçiye gönderildigi iddiasina karsilik) Hangi büyükeçilikmis? Sayin Soylu'nun beyanatini kaçirmisim. Sayin Soylu'nun ciddiyet konusuyla uzaktan yakindan alakasi olmadigi için böyle çok tumturakli laflar ederek, iftira mahiyetinde isnatlarda bulunur, sonra onu hiç kendisi yapmamis gibi kulaginin üstüne yatar, gider. Iki konu var. Bir, hangi büyükelçilik oldugunu flu birakmis. Yalan oldugu oradan belli. Iki, sayin Erdogan da bu bilgileri sayin Soylu'dan aldiysa bunun üstüne dikilir. Aa, inanamadim.

BÜTÜN BU CIDDIYETSIZLIKLER TÜRKIYE'NIN ITIBARINI IÇERIDE DE DISARIDA DA YERLE BIR ETTI: Hatirliyor musunuz, sayin Soylu, bir televizyon programinda Sedat Peker'in iddialarindan sonra 10 dolar almis bir siyasetçiyi konustu. O siyasetçiyi savciliga söyleyecegini söyledi. Ben bekliyorum, eminim siz gazeteciler de merak ediyorsunuz, sonra tik yok. Hazir eli degmisken, 31 Mart 2019'da sayin Soylu, Üsküdar Meydani'nda Temel Bey ile benim, birlikte Kandil'dekilerle bir sözlesme imzaladigimi iddia etti. Bu sözlesmenin de ne oldugu ne olmadigi yazili bir sekilde bizim imzalarimizla kamuoyuna bildirilip savciliga verilmesi lazim. Temel Bey'in de benim de dokunulmazligimiz yok. Usta bir Içisleri Bakani'nin böyle bir iddiayi delillendirmesi lazim. Bütün bu ciddiyetsizlikler Türkiye'nin itibarini içeride de disarida da yerle bir etti.

CEMAL KASIKÇI DAVASI NE OLDU MUHTEREM, BAY KRIZ?: Benim de sayin Erdogan'a söyle bir sorum var; Cemal Kasikçi Davasi ne oldu muhterem, bay kriz? Bugün buraya gelirken TRT1'in verdigi grup konusmanizi yeniden izledim sayin Erdogan. Neler söylemissiniz. Birlesik Arap Emirlikleri'nin 15 Temmuz'un finansörü oldugunu söylediniz, bugün kankisiniz. Yaniltiniz mi, yalan mi konustunuz? Sizi yine mi yanilttilar? Bileginizi mi büktüler ne oldu? Ikinci suçlu Suudi Arabistan'di. Yan suçlu Israil, yan suçlu Amerika'ydi. Suudi Arabistan ile ilgili meseleye gelelim... Ne oldu, siz hakimlere, savcilara, MIT'e, istihbarata o konusmanizda talimatlar veriyorsunuz. Diyorsunuz ki 'bunun sonuna kadar gideceksiniz, biz buna müsaade etmeyecegiz.' Ne oldu ki bu mahkemenin Türkiye'de bittigi ve Suudi Arabistan'a bu meselenin gönderildigi... Ne oldu sayin Erdogan?

ASGARI ÜCRETIN ALTINDA ÇALISAN ÖGRETMENLERLE KARSILASIYORUM: (Iktidarin ekonomide 'sabir' formülü) Riza siyaseti. Bu çok dogru. Baska bir sey daha var. Vatandasimizin, milletimizin dertlerini konusturmamak üzere bu riza siyasetine uygun bir propaganda var. Simdi diyor ki size bak maasin düsmüs olmayabilir, sen yanlis düsünüyorsunuz, sen toksun kardesim, yapma... Razi etmek için. Bu oluyor mu? Olmuyor, vatandas bunun farkinda. Ben gezdigim ilçelerde, girdigim dükkanlarda issiz gençlerle, lise ögrencileriyle karsilasiyorum. Tenceresinde ne kaynatacagini bilemeyen kadinlar, 92 puan alip mülakatta elinmis, yanindaki 58 puanli çocuk ayisi, dayisi oldugu için torpille kazanmis, 92 puanla açikta kalmis KPSS magduru ile karsilasiyorum. Asgari ücretin altinda çalisan ögretmenlerle karsilasiyorum. Günahtir ya.

'MERAL ABLA BEN MALLARIMA ORUÇ TUTMAYI ÖGRETIYORUM' DIYOR: Kayseri'de bir besici, süt üreticisiymis, bana gülerek söyledi ama gözleri yasli; 'Meral abla ben mallarima oruç tutmayi ögretiyorum, yem o kadar pahali ki' dedi. Mazottan sikayet ediyorlar. Gübre atamadilar ya. Nisan geçti. Su elektrik faturalariyla nasil sulayacaklar?

EGER PARA MEVZUSUYSA EL PENÇE DIVAN. YAZIKTIR: Bizim gözümüzde muhalefet halkin avukatidir. Uzun zamandir seçmen velinimet olmaktan çikti. Vatandasin derdini siz söylediginiz zaman onu duydugu andan itibaren çözüm üretecek. Kulaklarinin üstüne yattiklari için. Biz vatandastan aldigimiz dertleri onlarin da talepleriyle birlikte çözüm üretiyoruz. Al sana çalisilmis is, al kullan. O kadar berbat ki ekonomi. O 128 milyar dolarin üstüne kim bilir kaç milyarlar, dolarlar gitti ki, eskiden söyle yaparlardi, tik tik, öyle bir durum görüyorum. Sonra Birlesik Arap Emirlikleri'nden tutun, eger para mevzusuysa el pençe divan. Yaziktir.”


Perşembe 17.8 ° / 7.6 °
Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °