SİGORTA TAHKİM KOMİSYONU'NA BAŞVURULARDA PARASAL SINIR 5 BİNDEN 8 BİNE YÜKSELTİLDİ

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sigorta Tahkim Komisyonu'na yapılacak başvurulardaki parasal sınır 5 binden liradan 8 bin liraya çıkardı. Buna göre, 8 bin liranın altındaki uyuşmazlıklar hakkında verilen hake

Güncel 16.04.2022 11:33:00 0
SİGORTA TAHKİM KOMİSYONU

Sigortacilik ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sigorta Tahkim Komisyonu'na yapilacak basvurulardaki parasal sinir 5 binden liradan 8 bin liraya çikardi. Buna göre, 8 bin liranin altindaki uyusmazliklar hakkinda verilen hakem kararlari kesin olacak.

Sigortacilik ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sigorta Tahkim Komisyonu'na yapilacak basvurularla ilgili parasal sinirlari arttirdi. Sigortacilik Kanunu'nun 30’uncu maddesinin 12 ve 15’inci fikralarinda yer alan parasal sinirlarda degisiklik yapan teblig Resmi Gazete‘de yayinlanarak yürürlüge girdi.  

Buna göre, Sigorta Tahkim Komisyonu'na basvuru için gerekli parasal alt sinir 5 bin liradan 8 bin liraya çikarildi. Buna göre, 8 bin Türk lirasi ve daha üzerindeki uyusmazliklar hakkinda verilen hakem kararlarina karsi Sigorta Tahkim Komisyonu nezdinde itiraz edilebilecek.

Sigorta Tahkim Komisyonu'na yapilan 107 bin Türk lirasinin üzerindeki uyusmazliklar hakkinda itiraz üzerine verilen hakem kararlari için temyize gidilebilecek.

Sigorta Tahkim Komisyonu'na yapilan 24 bin Türk lirasi ve üzerindeki uyusmazliklar hakkinda heyet tesekkülü zorunlu olacak.


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °