EKONOMİK DÜZENLEMELER İÇEREN TORBA TEKLİF, TBMM PLAN BÜTÇE KOMİSYONU’NDA KABUL EDİLDİ

Ekonomik düzenlemeler içeren 20 maddelik torba kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Güncel 15.04.2022 23:02:16 0
EKONOMİK DÜZENLEMELER İÇEREN TORBA TEKLİF, TBMM PLAN BÜTÇE KOMİSYONU’NDA KABUL EDİLDİ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AKP’li 46 milletvekili tarafından hazırlanan 20 maddelik “Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 655 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ni görüşmek üzere bugün 10.30’da toplandı. Teklif, yaklaşık 9 saatlik mesai sunucu kabul edildi.

Teklife göre, mevduat ve katılım fonunun sigortalanmasında kapsam genişletilecek. Resmi kuruluşlar, kredi kuruluşları ve finansal kuruluşlara ait olanlar dışındaki tüm ticari mevduat ve katılım fonu, TMSF tarafından sigorta edilecek.

TMSF kaynaklarının, çözümleme rezervi ile mevduat sigortası rezervinden oluşması nedeniyle ödemenin, mevduat sigortası rezervinden yapılmasına yönelik düzenleme yapılacak.

Bankalarda söz konusu teknik altyapının kuruluş, işleyiş ve denetimine ilişkin kuralların TMSF Fon Kurulu tarafından belirlenmesi yönünde değişiklik yapılacak.

TMSF Fon Kurulu başkan yardımcılarının sayısı ikiden üçe çıkarılacak.

TMSF'nin idari yapılanmasındaki görev dağılımı, artan iş yükünün etkin ve süreçleri hızlandıracak şekilde yürütülmesi için kurulacak, yeni daireler vasıtasıyla değiştirilecek, ihtiyaca göre müdürlük sayısı artırılacak ve destek personelin istihdamına yönelik değişiklik yapılacak.


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °