Yurt Dışına Seyahat Edecekler için Kanallarıyla Meşhur 5 Şehir

Gezginler için seyahat edecekleri rotaların; tarihi, doğal, mimari ve kültürel zenginliğe sahip olması büyük önem taşır. Bazı rotalar tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra gerek insan eliyle yapılmış gerekse doğal olarak meyda

Yaşam 14.04.2022 17:33:27 0
Yurt Dışına Seyahat Edecekler için Kanallarıyla Meşhur 5 Şehir

Sehirlerin bir parçasi olan bu kanallar, ayni zamanda bulunduklari yerin atmosferini de güzellestirmeyi basarir. En uygun uçak bileti firsatlariyla gezip görebileceginiz bu kanallar, gezi deneyiminizi de bir üst seviyeye tasiyacak lokasyonlar arasinda yer alir. Sen de hemen bavulunu hazirla, en ucuz uçak bileti firsatlarini kaçirma!

Dünya Çapinda Meshur Kanallara Sahip Sehirler

Yurt disina seyahat edecek olan gezginlere masal gibi bir seyahat deneyimi yasatacak yüzlerce rota bulunur. Dünya çapinda kanallariyla meshur olan sehirler de, her gezginin yakindan görmek ve atmosferini yasamak isteyecegi adresler arasindadir. Sehirlerin hafizalara kazinmasini saglayan ve sehirlere yeni bir anlam kazandiran bu yapitlar, yerli ve yabanci birçok gezginin ilgi odagi olmayi basarir. Iste, yurt disi seyahati yapacak gezginlerin mutlaka ugramasi gereken, kanallariyla meshur baslica sehirler…

1. Venedik: Italya’nin büyüleyici sehirleri arasinda yer alan Venedik’te 117 ada ve 400 köprü yer alir. Güzelligiyle, gezginlere bir masalin içindeymis gibi hissettiren bu rüya sehirde, uzun yillar boyunca dalgalarin etkisiyle olusan lagün, kanallar bölgesini olusturmustur. Venedik’te bulunan yapilarin çogunlugu “UNESCO Dünya Miraslari Listesi”nde yer alir. Rönesans döneminde birçok sanatçiya ev sahipligi yapan Venedik’te birçok sanat eseri yer alir. Kanallar üzerine kurulu olan bu rüya sehir, Venedik’e gitmeyen gezginler tarafindan kesfedilmeyi bekliyor!

2. Amsterdam: Rüya gibi bir seyahat planlayan gezginler için oldukça ideal rotalardan birisi de Amsterdam’dir. Tarihi evleri, köprü ve kanallariyla gezginlere büyüleyici bir atmosfer sunan sehir, en çok ilgi gören Avrupa sehirleri arasinda yer alir. Doga ile iç içe vakit geçirmek isteyen gezginler için oldukça ideal bir rota olan sehir, renkli gece hayatiyla da ön plana çikar. Bisiklet kullanmayi seven gezginlerin çok sevecegi lokasyonlar arasinda yer alan Amsterdam’da birçok bisiklet yolu bulunur ve bisiklet kullanimi oldukça yaygindir. 17. yüzyilda dünyanin en önemli liman kentlerinden biri olmayi basaran sehirde, kanallarin büyük bir bölümü bu dönemde düzenlenmistir.

3. Köln: Almanya’nin en büyük dördüncü sehri olan Köln, MÖ 38 yilinda Romalilar tarafindan kurulmustur. Ticaret, kültür, sanat ve bilim alaninda oldukça gelisme gösteren sehir, yerli ve yabanci birçok turistin ilgi odagi olmayi basarir. Kendine özgü mimarisiyle göz dolduran Köln, Avrupa’nin en iyi müzelerine ev sahipligi yapmasi yönüyle de dikkat çeker. Sehrin tam ortasindan geçen Ren Nehri, sehrin atmosferini büyüleyici hale getirir. Sehrin güzelligini artiran nehir ve kanallar, gezginlerin en çok etkilendigi detaylar arasinda yer alir.

4. Paris: Sanatin ve romantizmin baskenti olarak anilan Paris, gezginlerin en çok ziyaret ettigi rotalar arasinda bulunur. Göz kamastiran tarihi yapilari, düzenli sehir planlamasi, tarihi dokusu, görenleri büyüleyen parklariyla unutulmaz bir gezi deneyimi vadeden Paris, her gezginin mutlaka ziyaret etmesi gereken adresler arasinda yer alir. Sen Nehri’nin kiyisina kurulmus olan Paris “Isiklar Sehri” olarak da adindan siklikla söz ettirir. Kanallariyla da dikkat çeken sehir;  Eyfel Kulesi, Sanzelize Bulvari, Versay Sarayi, Louvre Müzesi ve Notre Dame Katedrali gibi görenleri kendine hayran birakan yapilariyla da vazgeçilmez bir rota olmayi hak eder.

5. Kopenhag: Danimarka’nin baskenti olan Kopenhag “ticaret limani” anlamina gelir. Ülkenin dogusunda yer alan sehirde refah seviyesi oldukça yüksek oldugundan her yil yapilan arastirmalara göre en mutlu ülkelerden biri seçilir. Oldukça köklü bir tarihe sahip olan sehirde, gezginlerin kesfedebilecegi birçok lokasyon bulunur. 400’den fazla adanin üzerine kurulu olan sehir, yeme içme kültürü ve gece hayatiyla da gezginlerin ilgi odagi olmayi basarir. Kopenhag’a seyahat edecek olan gezginlerin mutlaka gezmesi gereken baslica rotalari; Küçük Deniz Kizi, Nyhavn, Tivoli Bahçeleri, Amelienborg Sarayi ve Danimarka Ulusal Müzesi olarak siralamak mümkün. Kopenhag, kuzey kültürünün hissedildigi sokaklari ve kendine özgü dokusuyla gezginlere unutulmaz bir gezi deneyimi vadeder.


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °