TBMM'DE, SPOR YASASININ GÖRÜŞÜLMESİ BEKLENİYOR

TBMM Genel Kurulu’nda yarın spor kulüpleri ve federasyonların yapısını değiştiren Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanun Teklifi'nin görüşülmesi bekleniyor. Adalet Komisyonu’nda çarşamba günü, Avukatlık Kanunu’nda Değişikli

Güncel 11.04.2022 11:21:00 0
TBMM

TBMM Genel Kurulu’nda yarın spor kulüpleri ve federasyonların yapısını değiştiren Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanun Teklifi'nin görüşülmesi bekleniyor. Adalet Komisyonu’nda çarşamba günü, Avukatlık Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ele alınacak.

TBMM Genel Kurulu’nda yarın spor kulüpleri ve federasyonların yapısını değiştiren Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanun Teklifi'nin görüşülmesi bekleniyor.

Teklife göre, spor kulüpleri dernek statüsünden çıkarılacak, spor anonim şirketi vasfı kazanacak. Spor federasyonları, kanun veya kararname ile kurulacak. Spor kulüpleri, birleşerek federasyon ve konfederasyon şeklinde üst kuruluş kurabilecek. Düzenleme ile spor kulüpleri ve spor anonim şirketleri için 'denk bütçe' sistemi getirilecek. Spor kulüpleri ve spor anonim şirketleri, önceki yıl brüt gelirlerinin en fazla yüzde 10'una kadar borçlanabilecek. Federasyonların yönetimindeki iki yönetim kurulu üyesinin milli sporcu olması zorunlu olacak. Düzenleme ile futbolcusunu başka bir kulübe transfer eden spor kulübü veya spor anonim şirketini temsil eden menajere, spor kulübü veya spor anonim şirketinin elde ettiği bonservis bedelinin yüzde 10'una kadar ücret kararlaştırabilecek.

AVUKATLIK KANUNU DEĞİŞİKLİĞİ ADALET KOMİSYONU’NDA

Adalet Komisyonu da çarşamba 14.30’da toplanarak AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan ile 44 milletvekilinin imzası olan Avukatlık Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni görüşecek.

Bu teklife göre de avukatlık stajı sürecinde bir işte sigortalı olarak çalışılması engel teşkil etmeyecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Türkiye Barolar Birliği hesabına aktarılan Adli Yardım ve CMK ödeneklerinin aynı ilde bulunan barolar arasında nasıl dağıtılacağına ilişkin düzenlemeye gidilecek. Ödeneklerin barolar arasında dağıtımında puanlama esas alınacak. Her baroya öncelikle 5 temel puan verilecek. Sonrasındaki puanlamalarda baroların üye sayıları ve il nüfusları baz alınacak. Barolara, kayıtlı her elli üye avukat ve her beş bin nüfus için bir puan verilecek. Her beş bin nüfus için tespit edilecek toplam puanın yüzde 40’ı o ilde bulunan barolar arasında eşit olarak, kalanı ise o ilde levhaya kayıtlı toplam avukat sayısına bölündükten sonra elde edilen rakamın her baronun üye sayısına çarpımı sorucu elde edilecek puana göre dağıtılacak.

Siyasi parti grup toplantılarında da liderler kürsüden milletvekillerine seslenecek.


Salı 27 ° / 14.4 °
Çarşamba 29 ° / 17.9 °
Perşembe 28.8 ° / 18.3 °