Dışişleri'nden Bucha ve İrpin açıklaması: 'Dehşet verici'

Dışişleri Bakanlığı, 'Kiev yakınlarındaki Bucha ve İrpin dahil çeşitli bölgelerden basına yansıyan katliam görüntüleri dehşet verici ve insanlık adına üzücüdür. Konunun bağımsız bir soruşturmaya tabi tutularak sorumluların tes

Güncel 6.04.2022 11:20:00 0
Dışişleri

Disisleri Bakanligi, 'Kiev yakinlarindaki Bucha ve Irpin dahil çesitli bölgelerden basina yansiyan katliam görüntüleri dehset verici ve insanlik adina üzücüdür. Konunun bagimsiz bir sorusturmaya tabi tutularak sorumlularin tespit edilmesi ve hesap vermelerinin saglanmasi temel beklentimizdir' açiklamasini yapti. 

Disisleri Bakanligi Kiev'in Buça ve Irpin bölgelerindeki sivil ölümlerine iliskin yazili açiklama yayinladi. Açiklamada söyle denildi:

'Kiev yakinlarindaki Bucha ve Irpin dahil çesitli bölgelerden basina yansiyan katliam görüntüleri dehset verici ve insanlik adina üzücüdür. Ukrayna halkinin acisini paylasiyoruz.

Masum sivillerin hedef alinmasi asla kabul edilemez. Konunun bagimsiz bir sorusturmaya tabi tutularak sorumlularin tespit edilmesi ve hesap vermelerinin saglanmasi temel beklentimizdir.

Türkiye, insanlik adina utanç verici bu tür sahnelerin son bulmasi ve bir an önce barisin saglanmasi için çalismaya devam edecektir.'


Salı 27 ° / 14.4 °
Çarşamba 29 ° / 17.9 °
Perşembe 28.8 ° / 18.3 °