TECHXTILE girişimcileri İzmir'de sanayici ile buluştu

UTİB’in nitelikli girişim fikirlerini tekstil sektörüne kazandırmak amacıyla düzenlediği Techxtile Start-Up Challenge’ın finalistleri Egeli sanayicilerle buluştu.

Güncel 6.04.2022 10:54:00 0
TECHXTILE girişimcileri İzmir

Uludag Tekstil Ihracatçilari Birligi (UTIB) tarafindan Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi (BTSO), Uludag Hazir Giyim ve Konfeksiyon Ihracatçilari Birligi (UHKIB), Bursa Eskisehir Bilecik Kalkinma Ajansi (BEBKA) ve Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM) is birligiyle düzenlenen Techxtile Start-Up Challenge’ta dereceye giren ve ödül almaya hak kazanan girisimciler, Izmir’de Ege Ihracatçi Birligi (EIB) Koordinatör Baskani Jak Eskinazi’nin ev sahipliginde Sanayici-Girisimci Bulusmalari’na katildi.

 

ENGIN: GIRISIMCILIK EKOSISTEMINI YAYGINLASTIRMAK ISTIYORUZ

 

Programin açilis konusmasini yapan UTIB Yönetim Kurulu Baskani Pinar Tasdelen Engin, “Tekstil ve konfeksiyon sektörleri olarak, pandemi sartlarina ragmen yil sonunda 31 milyar dolar ihracatla birlikte 18 milyar dolarin üzerinde dis ticaret fazlasi gerçeklestirdik. UTIB olarak da 2021 sonunda yüzde 33 artis ile 1,35 milyar dolar ihracata ulastik. Sektörümüzde bu rakamlara ulasmamizda hayatimizin odak noktasinda bulunan Ar-Ge, inovasyon ve tasarim büyük rol oynuyor. Girisimcilerimizle sektörümüzü beslemek istiyor ve ekosistemi yayginlastirarak büyümeyi istiyoruz. Bu nedenle yeni girisimcileri sektöre kazandirmak amaciyla düzenledigimiz TechXtile Start-Up Challenge’ta dereceye giren girisimcilerimizi Izmir’deki sanayicilerle bulusturarak, sektörümüzün gelisimini güçlü bir sekilde hizlandirmak istiyoruz” dedi.

 

250’DEN FAZLA PROJE IS BIRLIGINE DÖNÜSTÜ

 

TechXtile Start-Up Challenge Program Koordinatörü Ufuk Batum da “Genç girisimcileri sektöre kazandirmayi hedefleyen, 2009 yilinda yola çiktigimiz ve 10 yilda 250’nin üzerinde projenin is birligine dönüstügü Ar-Ge Proje Pazari etkinligimiz 2019 yilindan bu yana TechXtile Start-Up Challenge yoluna basariyla devam ediyor. Yogun bir egitim ve eleme sürecini geride birakarak dereceye giren genç girisimcilerimizin daha büyük ilerlemeler kaydedecegine inaniyoruz” diye konustu. Program sonunda girisimciler sunumlarini gerçeklestirerek, sanayicilere dogrudan ulasma sansi yakaladi.


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °