Dışişleri Bakanlığı, “Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması Ankara’da başlatıldı

Dışişleri Bakanlığı, “Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması 4 Nisan 2022 tarihinde Ankara’da başlatılmıştır. Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ve ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşarı Victoria Nulan

Güncel 4.04.2022 23:06:00 0
Dışişleri Bakanlığı, “Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması Ankara’da başlatıldı

Türkiye-ABD Stratejik Mekanizmasi’nin bugün Ankara’da baslatildigini duyuran Disisleri Bakanligi, “Disisleri Bakan Yardimcisi Büyükelçi Sedat Önal ve ABD Disisleri Bakanligi Siyasi Isler Müstesari Victoria Nuland’in gerçeklestirdikleri heyetlerarasi görüsmede, ekonomik ve savunma is birligi, terörle mücadele, bölgesel ve küresel meseleler dahil olmak üzere iki ülkenin ortak çikarlarinin bulundugu konu basliklari gözden geçirilmistir” açiklamasini yapti.

Disisleri Bakan Yardimcisi Sedat Önal ve ABD Disisleri Bakanligi Siyasi Isler Müstesari Victoria Nuland baskanligindaki heyetler bugün Ankara’da bir araya geldi. Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan yazili açiklamada Türkiye-ABD Stratejik Mekanizmasi kapsaminda ikili ve bölgesel konularin ele alindigi bildirildi.  Disisleri Bakanligi, görüsmeye iliskin su açiklamayi yapti:

ABD TICARET BAKANLIGI MÜSTESARI MARISA LAGO GELIYOR

“Sayin Cumhurbaskanimiz ile ABD Baskani Biden arasinda Roma’da 2021 Ekim ayinda gerçeklestirilen görüsmede varilan mutabakat uyarinca, Türkiye-ABD Stratejik Mekanizmasi 4 Nisan 2022 tarihinde Ankara’da baslatilmistir. Disisleri Bakan Yardimcisi Büyükelçi Sedat Önal ve ABD Disisleri Bakanligi Siyasi Isler Müstesari Victoria Nuland’in gerçeklestirdikleri heyetlerarasi görüsmede, ekonomik ve savunma isbirligi, terörle mücadele, bölgesel ve küresel meseleler dahil olmak üzere iki ülkenin ortak çikarlarinin bulundugu konu basliklari gözden geçirilmistir. Türkiye ve ABD, Ukrayna’nin egemenliginin ve toprak bütünlügünün korunmasina dair ortak taahhütlerini yinelemislerdir. ABD, Türkiye’nin savasa adil ve diplomatik bir çözüm bulunmasini kolaylastirmak amaciyla sergiledigi çabalari memnuniyetle karsilamistir.

ABD Ticaret Bakanligi Müstesari Marisa Lago, Stratejik Mekanizmanin ekonomik ve ticari boyutundaki isbirligini gelistirmek üzere 5-6 Nisan 2022 tarihlerinde Ankara’yi ziyaret edecektir.

Türkiye ve ABD, Stratejik Mekanizma çerçevesinde Disisleri Bakanlari düzeyindeki toplantinin bu yil düzenlenmesini amaçlamaktadir.”


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °