Davutoğlu: Öyle bir yoksulluk yaşanıyor ki bu ülkede...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 'Öyle bir yoksulluk yaşanıyor ki bu ülkede iktidardakiler lüks alanlarında bunları fark etmeseler bile bu yoksulluk Türkiye için sadece bir ekonomik kriz değil bir sosyal gerilim potansiyeli taş

Güncel 2.04.2022 18:53:00 0
Davutoğlu: Öyle bir yoksulluk yaşanıyor ki bu ülkede...

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, Çankaya Belediyesi Yilmaz Güney Sahnesi’nde partisinin düzenledigi 'Sokak Ekonomisi Sorunlari ve Çözüm Yollari' çalistayinda konustu. Çalistaya, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, IYI Parti Kalkinma Politikalari Baskan Yardimcisi Ismail Yücel, Saadet Partisi Genel Baskan Yardimcisi Ilyas Tonguç, DEVA Partisi Sivil Toplum ve Halka Iliskiler Baskani Hamza Aydogdu da katildi.

Davutoglu, konusmasinda sunlari söyledi:

“Kis sert geçti ama mutfaklardaki kara kis çok daha sert geçti”

'Zorlu bir Ramazan'a giriyoruz. Halkimiz ilk kez bu kadar derin bir sekilde iftar sofrasi, sahur sofrasi hazirlama telasi içinde. Çok zor günler yasandi, geçmiste ülkemizde. Ama bu kadar yogun ve geçim sikintisiyla halkimizin büyük bir bunalima sürüklendigi bir kara kisi az gördük. Kis sert geçti ama mutfaklardaki kara kis çok daha sert geçti.

“Siyaset güç devsirme olusturma çabasi olarak yürütülürse, kirli bir siyaset haline dönüsür”

Siyaset eger halkin içinden ve halka birlikte yapilirsa anlamli ve onurlu bir mesgaledir. Ama siyaset güç devsirme, güç biriktirme ve çikar olusturma çabasi olarak yürütülürse iste o siyaset kirli bir siyaset haline dönüsür.

'Tasfiye edilmesi gereken bir grupla da karsi karsiya degiliz'

Biz Gelecek Partisi olarak emegin her türlüsüne, helal rizkin her çesidine saygi ile bakiyoruz… Onlarin emekleri bir onur mücadelesidir. Bir anormallikle karsi karsiya degiliz. Tasfiye edilmesi gereken bir grupla da karsi karsiya degiliz... Hayatimizin her yerinde olan her zaman beraber oldugumuz bazen bizim de içinde oldugumuz bir topluluk adina konusuyoruz... Sokak emekçileri tasfiye edilmesi gereken degil saygi duyulmasi gereken ve bütün sosyal haklara kavusmasi gereken bir topluluktur.

“Öyle bir yoksulluk yasaniyor ki bu ülkede...”

Öyle bir yoksulluk yasaniyor ki bu ülkede iktidardakiler lüks alanlarinda bunlari fark etmeseler bile bu yoksulluk Türkiye için sadece bir ekonomik kriz degil bir sosyal gerilim potansiyeli tasiyor.'

Böke: 'Düzenin degismesi için iktidarin degismesi gerekiyor”

Çalistayda CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ise Türkiye'nin içinden geçtigi agir bir ekonomik buhran oldugunu belirterek, sunlari söyledi:

“Bugün Türkiye’nin içinden geçtigi agir ekonomik buhrani, belki de en açik bir biçimde yasayan kendisi buhranin odaginda olan sokak emekçilerinin çaresinin demokrasiden geçtigi, demokrasinin kürsülerinin halka açik oldugu gerçeginin bir kez daha animsatan bu kürsü, tam da bu nedenle önemli.

Buhran kendini agir issizlikle, büyük ve derin bir yoksullasma ile o yoksullasmanin; seyyar saticilarin, isportacilarin, geri dönüsümcülerin emeginin görülmedigi bir düzende o derin yoksulluga daha da keskin biçimde mahkum edildigi bir karanligi dayatiyor bizlere. Hep birlikte içindeyiz bu buhranin. Dolayisiyla buhrani hep birlikte asmak zorundayiz.

Buhrandan çikisin oldugunu biliyoruz. Bu buhran bir kaderden kaynaklanmadi. Bu buhran; iktidarin bilerek, isteyerek kurdugu düzenin sonucunda yasaniyor. Dolayisiyla umut da bu cümlede yatiyor. O zaman düzeni degistirirsek buhrana son verebiliriz. Düzenin degismesi için iktidarin degismesi gerekiyor. Düzenin degismesi için yeni iktidarin demokrasi üzerine insa edilmesi gerekiyor. Iste burada alti siyasal partinin genel baskanlarinin, 'Güçlendirilmis Parlamenter Sistemi kuracagiz, baska bir gelecek mümkün' diyen iradesi; burada konusacagimiz sorunlarin çözümü için belki de en önemli ilk adim.”


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °