Özdağ, 'Ramazan ayı ekmeğimizi bölüşerek kardeş olduğumuzu göstermenin de fırsatıdır'

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, 11 ayın Sultanı Ramazan’a girilecek olmanın feyzi, huzuru ve mutluluğunun yaşandığını kaydetti.

Güncel 2.04.2022 10:41:00 0
 Özdağ,

Gelecek Partisi Genel Baskan Yardimcisi Selçuk Özdag, Ramazan ayinin baslamasi nedeniyle bir mesaj yayinladi. Özdag, “Ramazan ayi ibadetin, güzel ahlâkin, paylasma bilincinin ve kardesligin pekistigi müstesna bir aydir. Ramazan-i Serif, dünya üzerinde yasayan tüm Müslümanlar için maddî ve mânevî açidan yenilenme firsatidir' dedi.

Özdag; “Ramazan ayinin tüm insanliga hayirlar getirmesini diliyorum. Rengine, irkina bakmadan bizi kardes yapan bir medeniyetin çocuklariyiz. 11 ayin Sultani olan Ramazan ayinda varligimizi, yoklugumuzu bölüserek kardes oldugumuzu gösterecegiz. Önemli olan yokken verebilmek, muhtaçken dagitabilmek; hanelerimizi ve gönül kapilarimizi herkese açabilmektir” dedi.

'Ramazan ayi içerisinde oruç tutarak, insanlarimizla bir araya gelerek, yoksullugu hissederek, birlik ve beraberliklerimizi güçlendirerek bu mübarek ayin hazzini yasayacagiz” diyen Gelecek Partisi Genel Baskan Yardimcisi Selçuk Özdag, “Ramazan ayi yoklugu bölüsmek hem yokluk içinde olanlarin yardimina kosmayi, hem de ne kadar imkansizliklar içinde olursak olalim, bizden daha zor durumda olanlarin var oldugunu düsünerek hareket etmeyi ihtiva eder. Önemli olan yokken verebilmek, muhtaçken dagitabilmek; hanelerimizi ve gönül kapilarimizi herkese açabilmektir' seklinde konustu.

Çalisma ve yasam kosullarindan dolayi günümüz kosullarinda ailelerin artik bir araya gelme imkanini daha az buldugunu kaydeden Özdag, Ramazan ayinda bu firsatinda yakalanacagini kaydederek sözlerine söyle devam etti, “Çocuklarimiz üniversiteye gidiyor, biz yogun çalisma temposundan ailelerimize istedigimiz sekilde zaman ayiramiyoruz. Bu nedenle Ramazan ayi bizlere bu ortami da saglamada önemli bir katki sunuyor. Aile bireylerimizle, dostlarimizla, akrabalarimizla ayni sahur ve iftar sofralarini paylasacagiz. Davul ve top seslerini duymanin manevi mutlulugunu yasayacagiz. Sadece ülkemizdeki degil dünyadaki yoksullari da hissederek, kazandiklarimizin zekatlarini ve fidyelerini vererek Allah'a sükredecegiz. Iyilige teslim olmayan az vicdan bulunur. Kendi yaralarimizi kendimiz silecek, gözyaslarimizi kendimiz silecegiz.”

“Türk ve Müslüman Dünyasi olarak kardeslik baglarimizin kopmasina müsaade etmemeliyiz”  Özdag, “Tarih boyunca en zor isleri bu millet basarmistir. Bugün de basarmamak için hiç bir neden yok. Biz Müslüman Türk milletiyiz, istersek basaramayacagimiz bir sey yoktur. Bu duygular içerisinde Ramazan ayini mübarek ediyorum' dedi.


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °