İnternet satışlarında yeni düzenleme

internetten yapılan satışlarda tüketicinin isteği veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallara ilişkin sözleşmeler haricinde mal satışlarında süre her hâlükârda 30 günü geçemeyecek. Yasa hükmü, aracı hizmet sağlayı

Güncel 1.04.2022 12:21:26 0
İnternet satışlarında yeni düzenleme

 internetten yapilan satislarda tüketicinin istegi veya kisisel ihtiyaçlari dogrultusunda hazirlanan mallara iliskin sözlesmeler haricinde mal satislarinda süre her hâlükârda 30 günü geçemeyecek. Yasa hükmü, araci hizmet saglayicisina, teslim veya ifa ile cayma hakkina iliskin yükümlülüklerde satici veya saglayici ile birlikte müteselsilen sorumlu olacak.

Internette satisa aracilik eden siteler, aracilik ettikleri mesafeli sözlesmelere iliskin olarak; ön bilgilendirmede yer alan konularla reklamlarinda yer alan bilgilerin uyumlu olmasindan ve ispatindan sorumlu olacak.

Bu siteler; tüketiciye ön bilgilendirmenin yapilmasindan, teyidinden ve ispatindan sitedeki satici ile birlikte müteselsilen, satici veya saglayici onayi olmaksizin düzenledikleri kampanyali, promosyonlu veya indirimli satislarda, sözlesmenin hiç ya da geregi gibi ifa edilmemesinden, satici veya saglayici ile yaptiklari aracilik hizmetine iliskin sözlesmeye aykiri uygulamalari nedeniyle satici ve saglayicilarin madde hükümlerine aykiri davranis nedeniyle sebep olduklari her bir islemden sorumlu tutulacak.


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °