29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, 12-18 Eylül'de

Adana Büyükşehir Belediyesi 29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, 12-18 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacak.

Güncel 1.04.2022 12:01:00 0
29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, 12-18 Eylül

Adana Büyüksehir Belediyesi 29. Uluslararasi Adana Altin Koza Film Festivali, 12-18 Eylül 2022 tarihleri arasinda yapilacak.

Türk sinemasinin en prestijli festivallerinden biri olan ve her yil heyecanla beklenen Uluslararasi Adana Altin Koza Film Festivali’nde bu yil filmler; Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi, Belgesel Film Yarismasi, Uluslararasi Kisa Film Yarismasi, Ulusal Ögrenci Kisa Film Yarismasi ve Adana Kisa Film Yarismasi olmak üzere toplam 5 kategoride yarisacak. Yarisma yönetmelikleri ve basvuru bilgilerine festivalin internet sitesinden ( www. altinkozaff.org.tr) ulasilabilecek.

'TÜRK SINEMASINA DESTEGIMIZ SÜRECEK'

Altin Koza Film Festivali’nin Türk Sinemasi’nin gelisimine katki saglayan, prestijli ve çok önemli bir kültür-sanat söleni oldugunu belirten Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, “Göreve geldigimizde festivale ismini geri verdik ve isin basina isin ehillerini getirdik. 29. Uluslararasi Adana Altin Koza Film Festivali, gerek Adana’nin tanitimina, gerek ülkemizde sinema sanatinin gelisimine önemli katki saglayacaktir. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sanatsiz kalan bir milletin hayat damarlarindan biri kopmus demektir’ sözlerinden hareketle, sanatin farkli dallarina destek vermeye devam edecegiz. Altin Koza Film Festivali’ni pandemi gibi bir olumsuzluga ragmen ara vermeden hayata geçiriyor olmanin gururunu yasiyoruz” dedi.

Adana Büyüksehir Belediyesi’nce 12-18 Eylül 2022 tarihleri arasinda yapilacak  29.Uluslararasi Adana Altin Koza Film Festivali'nde dünya sinemasinin seçkin örnekleri, özel gösterim bölümleri, sinema sempozyumu, atölyeler, sergiler ve söylesiler yer alacak.


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °