Sistem değişimi millilere yaramadı

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off yarı finalinde Portekiz’e 3-1 mağlup olan A Milli Takım, özel maçta da İtalya’ya 3-2 yenildi. Teknik heyetin yaptığı sistem değişikliğinin ardından iki karşılaşmada kalesinde 6 gol gö

Spor 31.03.2022 09:06:23 0
Sistem değişimi millilere yaramadı

2022 FIFA Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri play-off yari finalinde Portekiz’e 3-1 kaybeden A Milli Takim’da teknik direktör Stefan Kuntz’un üçlü savunma tercihi çok tartisilmisti. Savunma hattinin 3 merkez defans oyuncusundan olustugu kurguda orta alan direncini kurmakta zorlanan Ay-Yildizli ekip, 3’lü savunmadan çok 5’li savunma dizilimi ile mücadele vermisti. Sahadaki oyuncularin daha önce 3’lü sistemde birlikte oynamamasi nedeniyle sik sik pozisyon hatalri yasanirken Milli Takim’in Dünya Kupasi hayalleri de bir kez daha yikilmisti.

Portekiz maçinin ardindan oynanan futboldan memnun kaldigini ifade eden Alman teknik adam, Italya ile Konya’da oynanan özel karsilasmada da benzer bir taktik formasyonu ile takimini sahaya çikartti. Mücadeleye Cengiz Ünder’in sik golü ile baslayan milliler, duran top savunmasindaki zafiyetlerini bir kez daha gözler önüne sererek skoru koruyamadi. Italya’nin önde baskisina gereken tepkiyi veremeyen Ay-Yildizli ekip, üst üste kalesinde gördügü gollerin ardindan 3-1 geriye düstü. Mücadelenin son anlarinda kanatlar üzerinden hücum deneyen Milli Takim, Serdar Dursun ile golü bulsa da sahadan boynu bükük ayrildi.

Bir hafta içinde oynanan iki maçta kalesinde 6 gol gören Milli Takim’da 3’lü savunma kurgusu yine tartismalarin merkezinde yer aldi. Orta sahadaki oyuncularin defansif yönden zayif isimler olmasi kanatlardan düzenlenecek hücum kurgusunu bozarken futbolcularin kendi kulüplerinde de 3’lü sistemde oynamamis olmasi millileri, hüsrana sürükledi.

Kuntz, Italya maçindan sonra da sorunun 3’lü sistemde olmadigini ifade ederek “Pas kalitesi ve topa ilk dokunus anlaminda iki karsilasmada da bunlari gelistirmemiz gerektigini gördük. Dolayisiyla oyuncularimiz neyi gelistirmeleri gerektigini biliyorlar. Portekiz karsilasmasinda agir bir baslangiç yapmistik. Bu sefer hizli bir baslangiç yapmak istedik, bunu da yaptik. Daha sonra pasif bir konuma geçtik. Yenen goller, beni üzdü. Biri frikikten, biri bireysel hatadan digeri ise dogru sekilde savunamamaktan kaynaklandi. Dolayisiyla yedigimiz goller oynamis oldugumuz sistemden kaynaklanmadi” dedi.

 

kaynak: karar


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °