Çiftçiler Kılıçdaroğlu'nu Manisa'da Traktörleriyle Karşıladı… Türkiye Yol Ayrımına Geldi, Ya Fakirleşecek Ya Büyüyecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa'nın Alaşehir ilçesinde traktörleriyle gelen çiftçiler tarafından karşılandı. Akaryakıt istasyonu önünde onlarca traktörle konvoy oluşturan çiftçiler korna çalıp yüksek mazot fiyatları

Güncel 30.03.2022 15:04:19 0
Çiftçiler Kılıçdaroğlu

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Manisa’nin Alasehir ilçesi girisinde çiftçiler tarafindan karsilandi. Bir akaryakit istasyonu önünde onlarca traktörle konvoy olusturan çiftçiler korna çalarak yüksek mazot fiyatlarini protesto etti.

ÇIFTÇI MANDA YOGURTLU TARIFI ELESTIRDI

Traktördeki bir çiftçi, manda yogurtlu saglikli beslenme tarifi veren Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'i isim vermeden elestirdi ve 'Bir ögünü 600 milyon (600 TL) yaziklar olsun. Bakin su milletin haline 23 liraya mazot mu olur depo bos' dedi. 

Kiliçdaroglu, mazot alan ve yüksek maliyetlere tepki gösteren çiftçileri dinledi. Kiliçdaroglu, daha sonra Alasehir Belediye Baskani Ahmet Öküzcüoglu'nu makaminda ziyaret etti. Kiliçdaroglu'na Genel Baskan Yardimcisi Seyit Torun, CHP Grup Baskanvekili, Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa ve Izmir ilçe belediye baskanlari ile milletvekilleri eslik etti.

Belediye binasi önünde üzerinde 'Üzümcü öldü' yazili tabut ve üzüm fiyatlari ile hayat pahaliligini gösteren kiyaslamalarin yapildigi pankartlar yer aldi.

'ÜZÜM ALIS FIYATI 2 DOLAR OLACAK'

CHP lideri ziyaret sonrasi belediye önünde toplanan yurttaslara seslendi. 'Halkin Umudu Kiliçdaroglu' sloganlariyla konusmasina baslayan Kiliçdaroglu sunlari söyledi:

'Bu güzel insanlarin çözülmesi gereken dertleri var. Bu sorunlari dillendirmek için geldim. Insallah sizlerin oylariyla iktidara geldigimizde bu sorunlari çözecegim. Daha önce burada üzüm mitingi yapmistik. 'Kilosu 2 dolar olmali' demistim. Yaptilar, simdi 1 dolara düsürdüler. Yine ellerim yakalarinda olacak, üzümün kilosu 2 dolar olacak. Hiç endise etmeyin, bunun kavgasini verecegim. Bunun mücadelesini verecegim. Sizin hakkiniz, hukukunuz için verecegim. Siz çalisiyorsunuz, alin teri döküyorsunuz, üretiyorsunuz; kazanmaniz lazim. Mazotun fiyati bilmem nereye çikmis. Rakamlari vermeyeyim her gün degisiyor. Gübrenin, ilacin fiyatin bilmem nereye çikmis. Mustafa Kemal Atatürk'ün büyüklügünü çok daha iyi hissediyoruz bugünlerde. 'Köylü milletin efendisidir' demis. Köylü üretecek ki biz karnimizi doyuralim. Üreten, çalisan sizsiniz, ama sizin hakkiniz teslim edilmiyor. Bu kardesiniz sizin hakkinizi son kurusuna kadar teslim edecek. Hiç meraklanmayin, hakki hukuku adaleti sonuna kadar saglayacagim. Bu konuda en ufak bir endiseniz dahi olmasin.

Siz üretin, siz çalisin, alin teri dökün; sizin hem TBMM’de hem bütün Türkiye’de, arti gerekirse uluslararasi arenada sizin sözcünüz olmaya söz veriyorum. Hakkinizi her yerde, her ortamda dilendirecegim. Belediye baskanimiz da sizin için çalisiyor.

Diyor ki, 'Uyusturucu bagimlisi degil, Cumhuriyete bagli gençler istiyoruz' diye; öyle olacak. Bütün gençlerimiz öyle olacak. Hakka hukuka, adalete bagli olacak. Gençler de çalisacak. Gençlerin umutsuzlugu var ama sakin umutsuzluga kapilmayin. 6 milyon 300 bin genç gümbür gümbür geliyor. Kadinlar; size de sözüm var, endise etmeyin. Her sorunu çözecegiz. Sandik gelecek, sandiga gidecegiz. Benim sizden istedigim tek sey var. Geçmiste hangi partiye oy verdinizse basimin üstüne. Simdi sandik geldiginde elinizi vicdaniniza koyup oyunuzu öyle atacaksiniz. Eski kavgalari, eski tartismalari bir tarafa birakalim. Türkiye bir yol ayrimina geldi. Ya büyüyecek ya büyüyecek. Fakirlesme sürecini baslattilar. Allah'in izni, sizlerin taktiri ile biz de büyüme sürecini baslatacagiz. Büyüyecegiz. Her evde huzur olacak, her mutfakta bereket olacak. Hiçbir çocugun yataga aç girmedigi bir Türkiye'yi insa edecegiz, Millet Ittifaki ile beraber yapacagiz, bunlarin tamamini.'

 


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °