Adnan Oktar'ın Avukatlarına Operasyon: 32 Gözaltı

İstanbul Emniyeti Müdürlüğü, organize suç örgütü liderliğinden mahkûm olan Adnan Oktar'ın, avukatları aracılığıyla örgüt üyelerine talimat verdiğinin tespit edilmesi üzerine operasyon düzenleyerek 32 kişiyi gözaltına aldı.

Güncel 29.03.2022 16:15:18 0
Adnan Oktar

Istanbul Emniyeti Müdürlügü'nden verilen bilgiye göre, organize suç örgütü liderliginden mahkûm olan Adnan Oktar'in avukatlari araciligiyla emir ve talimatlarini cezaevi disindaki örgüt üyelerine ilettigi iddia edildi. Bu iddiaya göre Oktar'in avukatlari müvekkilleri adina örgütün maddi imkanlarini kontrol ederken, müsteki ve etkin pismanlik hükümlerinden yararlanabilecek kisilere baski kurdu.

SABAH 8'DE ES ZAMANLI OPERASYON YAPILDI

Söz konusu iddialar ve yapilan teknik ve fiziki takiplerin ardindan bu sabah 08.00'de Istanbul merkezli 4 ilde es zamanli operasyon düzenlendi. Operasyonlar çerçevesinde de Istanbul'da iki, Ankara'da bir avukatlik ofisi, Terör ve Örgütlü Suçlar Sorusturma Bürosu’nda görevli Cumhuriyet savcilari nezaretinde arandi.

32'SI YAKALANDI

Operasyonlarda, Adnan Oktar davasinda tahliye olan 61 sanik hakkinda, Istanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'nin verdigi tutuklama karariyla ilgili 52 kisiden 32'si yakalandi. Yakalananlar arasinda Oktar'in avukatlarinin da bulundugu belirtildi.

Istanbul disinda olduklari belirlenen 9 sanik ile firarilerin yakalanmasi için çalismalarin devam ettigi bildirildi. 


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °