Davutoğlu: Bunu Erdoğan yapsaydı, vallahi alkışlardım

6 siyasi parti genel başkanının katıldığı liderler buluşması hakkında konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, 'Eğer böyle bir altılı masa oluşmamış olsaydı, muhtemelen bu seçim yasası gündeme gelmeyebilirdi.' dedi.

Günde 29.03.2022 09:11:53 0
Davutoğlu: Bunu Erdoğan yapsaydı, vallahi alkışlardım

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, dün Adana'ya geldi. Vatandaslara bulusan Davutoglu, aksam saatlerinde bir yerel televizyon kanalinda sorulari yanitladi. Davutoglu, 6 siyasi parti genel baskaninin ikinci kez bir araya geldigi liderler bulusmasi ile ilgili konustu.

“BARAJIN OLMAMASI LAZIM”

Seçim kanununa iliskin Davutoglu, “Barajin yüzde 7 degil yüzde 0 olmasi lazim. Barajin yüzde 10 olmasi çok yüksek bir orandi. Herhangi bir barajin olmasi sebebi temsilde adalet ve siyasi istikrari saglamak. Halbuki simdiki cumhurbaskani hükümet sisteminde siyasi istikrar milletvekili tarafindan belirlenmiyor. Cumhurbaskani seçimiyle ortaya çikiyor. Dolayisiyla barajin herhangi bir sekilde olmasinin bir mantigi yok” ifadelerini kullandi.

“AKP'NIN DEVAMI DEGILIZ”

Gelecek Partisi'nin hedef alinmasiyla ilgili Davutoglu, “En çok da Gelecek Partisi'ni hedef aliyorlar. Gelecek Partisi, AKP'den ilk kopan parti ve AKP'nin devami degiliz. Bizde her partiden var. AKP kitlelerinin en çok ilgi gösterdigi parti olarak siyaset sahnesine çiktik” dedi.

“ALTILI MASA OLUSMASA SEÇIM YASASI GÜNDEME GELMEZDI”

Seçim kanununa iliskin degerlendirmelerini sürdüren Davutoglu, sunlari söyledi:

* Iktidarin kafasinin almadigi sey su; 2018 matematigine göre hesap yapiyorlar. 2018'den bu yana köprünün altindan çok sular geçti. Ittifak içinde dagilmayi engelledigi için, ittifak anlamini kaybetti. Biz yüzde 7 barajini tek basina geçme potansiyeline sahip olarak görüyoruz kendimizi.

* Ittifaka girmesine gerek bile yok. Eger böyle bir altili masa olusmamis olsaydi, muhtemelen bu seçim yasasi gündeme gelmeyebilirdi. Burada olusan sinerjiyi zayiflatmak için bir mühendislik çabasi içinde çikarilmaya çalisilan bir yasa.

“KESKE BUNU ERDOGAN YAPSAYDI”

“Iktidar bu Türkiye'yi yordu. Sayin Erdogan, Sayin Bahçeli üsluplariyla Türkiye'yi yordular” diyen Davutoglu, “Bu millet ‘parmak sallamayin' dedi. Sizin bu ülkedeki hakkiniz 84 milyonda birdir. Bizim de öyle. Son 50 yildir ilk defa 6 parti bir araya geldi. ‘Ne yapacagiz' diye sordular. Bu basli basina önemli. Keske bunu Sayin Erdogan yapsaydi. Vallahi alkislardim” ifadelerini kullandi.


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °