Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, Görevden Alındı

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, görevden alındı. Yerine Mustafa Kayhan getirildi. Uzun, et zamlarıyla ilgili “Çok uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu nedenle biz fiyatı artırdık” açıklamasını yapmıştı.

Günde 28.03.2022 20:57:19 0
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, Görevden Alındı

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun görevden alindi. Yerine Mustafa Kayhan getirildi. Uzun, bugün görevi yeni Genel Müdür Mustafa Kayhan’a devretti. Devir teslim töreninde konusan Kayhan, “Dünyada yasanan sorunlarin ülkemiz tarimina ve hayvanciligina olan etkilerini gida ve tarim ürünleri konusunda yasanan küresel sorunlari yakindan takip ediyoruz. Kurumsal olarak alinmasi gereken önlemleri almaya ve hükümetimizin tarim ve gida politikalari ile ilgili kararlarini en kisa ve en dogru sekilde uygulamaya gayret edecegiz” dedi.

Et ve Süt Kurumu (ESK), kirmizi et fiyatlarina yüzde 48 zam yapmis, sigir kiymanin kilosu 56 liradan 83 liraya yükselmisti. Zam haberinin üstüne vatandaslar ucuz et alabilmek için Et ve Süt Kurumu önünde kuyruklar olusturmustu.

Osman Uzun, et zamlari ile ilgili olarak Dünya Gazetesi yazari Ali Ekber Yildirim’a, 'Bizim fiyatlar çok düsüktü. Bu nedenle çok uzun kuyruklar olusuyordu. Bu nedenle biz fiyati artirdik” açiklamasini yapmisti.


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °