Enerji-Sen'den İşçi Çıkaran Enerjisa'ya Protesto: Atılan İşçiler 24 Saat İçerisinde Geri Alınsın

DİSK'e bağlı Enerji-Sen, son haftalarda 24’ün üzerinde işçiyi işten çıkaran EnerjiSa’yı Ankara’da bulunan Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde protesto etti. Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, '24 saat içerisinde tal

Günde 28.03.2022 20:50:40 0
Enerji-Sen

Elektrik dagitim sirketi EnerjiSa, Ankara ve Bati Karadeniz bölgelerinde son haftalarda 20'nin üzerinde isçiyi çesitli gerekçelerle isten çikardi.  DISK'e bagli Enerji-Sen, isçilerin 24 saat içerinde ise iade edilmeleri ve isten çikartmalara son verilmesi talebiyle Ankara'da bulunan Baskent Elektrik Genel Müdürlügü önünde protesto eylemi yapti. 'Atilan isçiler geri alinsin', 'Patron, sari sendika isbirligine son', 'Isten atmalara son' yazili dövizler tasiyan isçilerin eylemine CHP Izmir Milletvekili Kani Beko ve DISK Iç Anadolu Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün de destek verdi. 

'EN UFAK SORUNDAN DAHI ISÇILER SORUMLU TUTULUYOR'

Isten çikarilan isçilerden Mehmet Ali Içindere, is yerinde sorunlara tepki gösterdikleri için isten çikarildiklarini belirterek, isyerinde yetkili sendika olan Türkiye Enerji, Su ve Gaz Isçileri Sendikasi'na (TES-IS) tepki gösterdi. Içindere'nin açiklamasi söyle:

'Simdi Baskent Elektrik’in faaliyetinin oldugu çesitli illerde sendika temsilcisi arkadaslarimizin da dahil oldugu isçiler isten çikariliyor. Geri kalan arkadaslarimiz, bizim isten çikarilmamiz örnek gösterilerek kis günü isinden edilmekle tehdit ediliyor. Sirket bir yandan kamuoyundaki imajini düsünerek sendikal sebepler olmadigini ileri sürüyor ve farkli sendikalara üye isçilerin de isten çikarilmasi bu duruma örnek gösteriliyor. Ama bir yandan da arkadaslarimiz aba altindan sopa gösterilerek istifaya zorlaniyor, en önemlisi de yakaladigimiz birlik ruhu parçalanmaya çalisiliyor. Maalesef adi sendika olan ama sendikayla hiçbir alakasi olmayanlar da bu durumun sahadaki en büyük icracisidir. Yalanlar, sari sendika kanaliyla yayiliyor, isçilerin üzerinde korku atmosferi yine sari sendika kanaliyla yaratiliyor. Bu da patronlarla sari sendikalar arasindaki is birliginin en basit örneklerinden biridir.

Kuralsiz, güvencesiz ve dolayisiyla da huzursuz bir çalisma ortamidir. Bu çalisma ortaminda yasanilan en ufak sorundan dahi biz isçiler sorumlu tutulmaktayiz. Sorumlulugumuz olmayan konulardan bile suçlu çikartilmaya çalisilmaktayiz. Ve tüm bunlara itiraz ettigimiz için de issiz kalmaktayiz.'

'ISPARTA'DA ENERJI ISÇILERI BU HALKA HIZMET ETTI'

Enerji-Sen Genel Baskani Süleyman Keskin, 4 gün elektrik kesintisi yasanan Isparta'da enerji isçilerinin görev yaptigini animsatarak, sirket yönetimine su çagrida bulundu:

'Biz enerji isçisiyiz, hayati üretiyoruz. Isparta'yi iyi hatirlayin. Buradaki arkadaslarimizdi orada göreve gidenler. Isparta'da enerji isçileri 'Sorumluluk bizdedir' dedi. Bebekler sogukta üsümesin diye bu halka hizmet etmek için gittiler. Dün tesekkür edenler, bugün isçiler haklarini aradiklari için kapinin önüne koyuyorlar. 24 saat içerisinde taleplerimizi kabul etmezlerse, atilan isçi arkadaslarimiz is basi yaptirilmazsa tüm Enerji-Sa'ya bagli fatura merkezlerini eylem alanina çevirecegiz. Isten atmalar son bulsun, atilan isçiler geri alinsin'

'MASA BASINDA ÇÖZMEK ISTIYORUZ'

CHP Izmir Milletvekili Kani Beko da, 'Eger bize bir randevu verirlerse biz masa basinda görüserek konusarak bu isi çözmek istiyoruz. Biz is barisindan yanayiz. Isyerlerindeki fabrikadaki bacanin sönmesinden degil, tütmesinden yana oldugumuzu ifade etmek istiyorum' diye konustu. 


Cuma 26.5 ° / 14.3 °
Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °