Seçim Kanunu, Bu Hafta TBMM Genel Kurulu’nda Görüşülecek

AKP ve MHP’nin seçim mevzuatında değişiklik teklifi, bu hafta TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek

Günde 27.03.2022 20:36:27 0
Seçim Kanunu, Bu Hafta TBMM Genel Kurulu’nda Görüşülecek

TBMM Genel Kurulu’nda bu hafta, Milletvekili Seçimi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ele alınacak.

KOMİSYONLARDA YOĞUN GÜNDEM

Adalet Komisyonu’nda, salı 15.00’te kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

Plan ve Bütçe Komisyonu, salı günü, Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmek üzere toplanacak.

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu da çarşamba günü saat 15.00’te toplanacak. Komisyonda, Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu Teklifi görüşülecek.

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Alt Komisyonu, perşembe günü Tarım ve Orman Bakanlığı ile Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği yetkililerini dinleyecek.

KİT Komisyonunda salı günü, İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Başkanlığı ile TÜBİTAK Marmara Teknokent AŞ, çarşamba günü Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ile Tasfiye Halindeki Karadeniz Bakır İşletmeleri AŞ, perşembe günü Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünün hesapları incelenecek.

TBMM'de siyasi partilerin haftalık düzenledikleri grup toplantıları ve basın toplantıları da yapılacak.


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °