Atila Sertel: Deü İlahiyat Fakültesi Dekanı 21 Ayrı İdari Görev Üstlenmiş

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Osman Bilen'in dekanlık dışında 21 ayrı idari görev üstlendiğini belirterek, '‘Bizden veya bizden olmayan’ anlayışı DEÜ’de de hakim. En

Günde 27.03.2022 20:33:34 0
Atila Sertel: Deü İlahiyat Fakültesi Dekanı 21 Ayrı İdari Görev Üstlenmiş

Atila Serter, bugün yaptigi yazili açiklamada, bir dönem Türkiye’nin ve dünyanin önde gelen üniversiteleri arasinda yer alan DEÜ'nün son yillarda bilim, sanat ve akademik alandaki basarilariyla degil mobing, adam kayirma, haksiz, hukuksuz yönetim anlayisi ve bazi usulsüzlük iddialari ile gündemde oldugunu öne sürdü.

DEÜ Ilahiyat Fakültesi Dekani Osman Bilen'in dekanlik görevinin yani sira 21 ayri idari görevi de üstlenmesini TBMM gündemine getirerek Milli Egitim Bakani Mahmut Özer’in yanitlamasi istemiyle soru önergesi verdigini belirten Sertel, açiklamasinda sunlari kaydetti:

“Bilim, sanat ve akademik alandaki basarilariyla gündeme gelmesi gereken, Fatma Seniha Nüket Hotar yönetimindeki Dokuz Eylül Üniversitesi, bir süredir akademik teamüllere aykiri görevlendirme iddialari ve kurum içinde açilan sorusturmalarla gündeme geliyor. Bizler de bu iddialari Meclis gündemine tasiyip sorularimiza yanitlar bekliyoruz. Ancak önergelerimize ya yanit verilmiyor ya da içerigi bos yanitlar veriliyor. DEÜ tekrar bir bilim yuvasi oluncaya dek bu iddialari gündeme getirmeye devam edecegiz.”

“TOPLAMDA 21 IDARI GÖREV ALMIS DURUMDA”

DEÜ Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Osman Bilen’in onlarca sorusturma açtigi, ögrenci aliminda saibelere neden oldugu ve mevzuata uymayan çok sayida uygulamaya imza attigi iddialarina da soru önergesinde yer veren Sertel, “Dekan Bilen, halen fakültedeki üç bölümün ikisinin baskanligini yapiyor. Islam felsefesi profesörü olan Bilen, Islam Hukuku, Kelam, Hadis ve Islam Felsefesi anabilim dali baskanliklari için de kendisini görevlendirmis durumda. Fakültedeki görevlerinin yaninda Din Bilimleri Arastirma Enstitüsü Müdürlügü görevine de vekalet ediyor. Halen Veterinerlik Fakültesi Kurulu ve yönetim kurulu profesör üyeliklerine de devam eden Bilen, toplamda 21 idari görev almis durumda” dedi.

“DEÜ REKTÖRÜ ÜNIVERSITEYI CADI KAZANINA DÖNÜSTÜRDÜ”

Yillarini üniversiteye vermis çok sayida ögretim görevlisi üniversiteden uzaklastirilirken bir kisiye 21 ayri idari görev verilmesinin maksadini anlamanin imkansiz oldugunu belirten Atila Sertel, açiklamasini söyle sürdürdü:

“‘Bizden veya bizden olmayan’ anlayisi DEÜ’de de hakim. En tepedeki ne yaparsa onun atadigi tüm isimler de onun gibi hareket ediyor. DEÜ’ye yillarini vermis akademisyenler, sadece rektör gibi düsünmedigi için haksiz, hukuksuz, adaletsiz uygulamalara, mobinglere maruz kaliyor. Üniversitede tarihinde, rektörlük aleyhine bu kadar çok davanin açildigi bir dönem yasanmamistir. Liyakat esaslarina göre seçilmeden atamayla gelen DEÜ Rektörü, ‘bana yakin olan’ ve ‘bana karsi olan’ anlayisi ile yöneterek üniversiteyi bir bilim yuvasina degil adeta bir cadi kazanina dönüstürdü.”

'21 AYRI GÖREVI BIRDEN YÜRÜTMESI YASA VE YÖNETMELIKLERE UYGUN MU'

Atila Sertel’in Milli Egitim Bakani araciligiyla YÖK’ün cevaplamasini istedigi sorular söyle:

- “DEÜ Ilahiyat Fakültesi Dekani Osman Bilen’in dekanligin yani sira üniversite bünyesinde 21 ayri birimde yönetici olarak görev aldigi dogru mudur?

- DEÜ Ilahiyat Fakültesi Dekani Osman Bilen’in 21 ayri görevi birden yürütmesi yasalara ve yönetmeliklere uygun mudur?

- DEÜ Ilahiyat Fakültesi Dekani Osman Bilen’in lisan üstü sinavlarda usulsüzlük yaptigina dair iddialarla ilgili olarak sorusturma açilmis midir? Veya açilacak midir?

- Dekan Osman Bilen’in kendisine yakin bazi ögrencileri özel sartlarla arastirma görevlisi ve ögretim görevlisi kadrolarina aldigi iddialariyla ilgili inceleme ve sorusturma baslatilmis midir?

- DEÜ Ilahiyat Fakültesi Dekani Osman Bilen göreve basladiktan sonra fakülteden kaç kisi görevini birakmis ve yine onun döneminde kaç kisi göreve baslamistir?”


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °