Yıldırım Kaya, Cemaat Yurdunda Şiddete Uğrayan Çocukları TBMM Gündemine Taşıdı

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya İstanbul’da Süleymancılar cemaatine ait olduğu belirtilen bir erkek yurdunda şiddete uğrayan erkek öğrencilerin durumunu dört bakana sordu. Kaya; İçişleri, Adalet, Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor b

Günde 25.03.2022 19:49:55 0
Yıldırım Kaya, Cemaat Yurdunda Şiddete Uğrayan Çocukları TBMM Gündemine Taşıdı

CHP'li Kaya, Istanbul’da Süleymancilar cemaatine ait bir erkek yurdunda siddete ugrayan erkek ögrencilerin görüntülerini dün aksam sosyal medya hesabindan paylasmisti. Istanbul Valiligi de görevlinin gözaltina alindigini duyurmustu.

Kaya, yasanan durumun açiga çikartilmasi için Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Adalet Bakani Bekir Bozdag, Içisleri Bakani Süleyman Soylu ile Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu’nun yanitlamasi istemiyle TBMM’ye 4 ayri soru önergesi verdi.

“SÜLEYMANCILAR CEMAATININ KAÇ YURDU VARDIR?”

Bakanlarin yanitlamasi istenilen sorular söyle:

“Yargiya intikal eden olayda çocuklarin haklarini korumak için Bakanliginiz da davaya müdahil olacak midir? Cemaat ve tarikat yurtlarinda kalan kaç ortaokul, kaç lise ögrencisi, kaç üniversite ögrencisi vardir? Süleymancilar cemaatinin kaç yurdu vardir? Bu yurtlar hangi sehirlerdedir? Kapasiteleri kaç kisiliktir? Türkiye’de diger cemaat ve tarikatlara bagli kaç ögrenci yurdu vardir? Bu yurtlar hangi illerimizdedir ve kapasiteleri kaç kisiliktir? Devlet yurdu yapilmasi için Bakanliginiz tarafindan nasil bir çalisma yürütülmektedir? Bakanliginizin Cemaat ve tarikatlara bagli vakiflarla yaptigi protokoller sonlandiracak midir? Yargiya intikal eden olayda çocuklarin haklarini korumak için Bakanliginiz da davaya müdahil olacak midir?”

Konuyla ilgili açiklama da yapan Yildirim Kaya sunlari söyledi:

“Devlet yeterli sayida yurt yapmadigi için çocuklarimiz tarikat cemaat vakif yurtlarina teslim edilmistir. Bu konu çözülmedigi sürece baska illerde de yasanir unutmayalim. Elazig’da Adana’da Antalya’da tarikat yurtlarinda kalan ögrencilerimizin basina gelenleri unutmayalim. Karaman’da Ensar Vakfi’nin yurdunda kalan 45 çocugumuza tacizi tecavüzü unutmayalim.”

 


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °