Mahkeme Kararıyla Boğaziçi Üniversitesi’ne Dönen Can Candan, Davul Zurnayla Karşılandı

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci tarafından görevine son verilen ve daha sonra mahkeme kararıyla üniversiteye geri dönen akademisyen Can Candan, kampüse girişinde meslektaşları ve öğrencileri tarafından davul ve z

Günde 25.03.2022 14:38:07 0
Mahkeme Kararıyla Boğaziçi Üniversitesi’ne Dönen Can Candan, Davul Zurnayla Karşılandı

Bogaziçi Üniversitesi Bati Dilleri ve Edebiyatlari Bölümü ögretim görevlisi ve belgesel sinemaci Can Candan, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in Prof. Dr. Melih Bulu'yu Bogaziçi Üniversitesi'ne Rektör olarak atamasiyla baslayan protestolari, çektigi fotograf ve videolarla kamuoyuyla paylasmasiyla dikkat çekmisti. Candan'in görevine ise Melih Bulu’dan bosalan Rektörlük görevine atanan Prof. Dr. Mehmet Naci Inci tarafindan son verilmis ve kampüse girisi engellenmisti.

Konuyu yargiya tasiyan Can Candan, mahkeme karariyla görevine geri döndü. Bogaziçili ögrenciler ve akademisyenler, Can Candan’i bugün Bogaziçi Kampüsü’nde davul ve zurna ve halaylar esliginde karsiladi.

Ögrenciler, Can Candan’i karsilama sirasinda 'Can Hocaya merhaba, kayyumlara elveda' pankarti açti ve 'Naci'nin gidisini Can Hoca fotograflayacak' dövizi tasidi.


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °