Bakan Soylu: Son 10 Yılda 3 Bin 109 Polis İstifa Etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın soru önergesine verdiği yanıtta, “Son 10 yılda 3 bin 109 polis memuru istifa ederek emniyet teşkilatından ayrılmıştır” bilgisini verdi.

Günde 23.03.2022 14:15:51 0
Bakan Soylu: Son 10 Yılda 3 Bin 109 Polis İstifa Etti

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Basarir, 1 Aralik 2021 tarihinde Içisleri Bakani Soylu’nun yanitlamasi istemiyle TBMM Baskanligi’na soru önergesi vermisti. Soylu, yanitinda “Son 10 yilda 3 bin 109 polis memuru istifa ederek emniyet teskilatindan ayrilmistir” bilgisini verdi.

Basarir, son dönemde artan polis intiharlarina da dikkat çekerek, “Son 10 yilda, kaç polis memurunun intihar ettigini ve kaç polis memurunun mobbinge ugradigini” sormustu.

Soylu, Basarir’in bu sorusuna; “Emniyet Teskilati bünyesinde görevli psikologlar intihar eden personelin aile üyeleri ve yakinlari ile mutlaka görüsme yapmakta ve talep etmeleri halinde psikolojik destek hizmeti saglamaktadirlar. 30.03.2020 tarihi itibari ile ‘Psikolojik Danisma Hatti’ ve ‘Nöbetçi Psikolog’ uygulamasina geçilerek telefon üzerinden psikolojik destek hizmeti verilmeye baslanmistir. Tüm personelin her yil en az bir defa Rehberlik ve Psikolojik Danisma Büro Amirliklerinde görevli psikologlar ile zorunlu bireysel görüsmeye katilmasi saglanarak ‘Ögren- Fark Et- Yardim Et’ projesi uygulamaya konulmustur” yaniti verdi.

“HER GÜN 1 POLIS MEMURU ISTIFA EDIYOR”

CHP’li Basarir, Bakan Soylu’nun vermis oldugu yazili yanita iliskin olarak, yaptigi yazili açiklamada, “Son 10 yilda 3 bin 109 polisimizin istifa etmesi, polis memurlarinin çok zor sartlar altinda çalistiginin açik bir göstergesidir. Bu rakam neredeyse her gün bir polis memurunun istifa ettigi anlamina gelir. Iktidarin polis memurlarina, ögretmenlere, saglik çalisanlarina verdikleri sözü yerine getirmemesinin de bu istifalarda önemli bir yeri vardir” dedi.

“BIZ, SORUNLAR ÇÖZÜLSÜN ISTIYORUZ”

Polis intiharlarina da deginen Basarir, “Özellikle son dönemlerde yasanan polis intihar vakalari, basin ve medya organlarina yansimaktadir. Artan polis intiharlarinin arastirilmasi için verdigimiz arastirma önergesi ne yazik ki AKP ve MHP milletvekillerinin oylari ile reddedildi. Böyle bir durumun arastirilmasina engel olmak ya da intihar eden kaç polis memuru oldugu bilgilerini gizlemek anlasilir gibi degil. Biz, sorunlar çözülsün istiyoruz ancak mevcut siyasi iktidar sorun çözmek yerine sorun üreten bir hale gelmistir” degerlendirmesini yapti.  

“HALKIMIZ ADINA SORUYORUZ”

Basarir, kaç polis memurunun intihar ettigi ve kaç polis memurunun mobbinge ugradigina iliskin yönelttigi sorularin yanitlanmadigini ifade ederek, “Elimizde nadir kalan denetleme mekanizmalarindan biri de yazili soru önergeleri. Bizler milletvekilleri olarak bu sorulari millet adina, halk adina soruyoruz. Ancak yazili soru önergelerimizin birçogu yanitsiz birakilmakla beraber birçoguna da ilgili bakanlar alakasiz yanitlar vermektedir. Sorularimiz çok net anlasilir olmasina ragmen ilgili bakanlar önergelerimizi yanitlamaktan kaçinmaktadirlar” dedi.


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °