Kılıçdaroğlu: Çok Daha Büyük Zamlar Gelecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, et fiyatlarına yapılan zam ile ilgili olarak; “Savrulup giden bir Türkiye var. Bir an önce seçim sandığını getirsinler. Türkiye bunları aşmak zorundadır. Aksi halde gidiş, bugünleri aratacak bir

Günde 23.03.2022 14:07:23 0
Kılıçdaroğlu: Çok Daha Büyük Zamlar Gelecek

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Ankara’da sehit aileleri ve gazilerle bulusmasinin ardindan gazetecilerin gündeme iliskin sorularini yanitladi. Kiliçdaroglu’nun verdigi yanitlar söyle:

“VAHIM BIR AÇIKLAMA: (Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü’nün ‘kuyruklar olusuyordu, bu yüzden zam yaptik’ açiklamasi) Açiklama dogru bir açiklama degil, vahim bir açiklama. Sayin Genel Müdür, bunu nasil söyledi, dogrusunu isterseniz ben de anlamis degilim. Ama mutfaklarda yangin oldugu belli, et fiyatlarina zam gelecegi belli, defalarca söylendi, defalarca yazildi, tarim uzmanlari bunu defalarca söylediler. Her alanda pahalilik var, her alanda zam var. Gida fiyatlarindan tutun, yem fiyatlarina kadar her seyde zam var. Iktidarin yapacagi fazla bir sey yok. Aksi halde Et ve Süt Kurumu batacak. Batiran kim? Iktidarin kendisi. Zammi yapan kim? Iktidarin kendisi. Fatura kime çikiyor? Vatandasa çikiyor.

BIR AN ÖNCE SEÇIM SANDIGINI GETIRSINLER: Vatandasa asgari ücreti kismen artirdilar. Üç ay sürdü. Üç ay sonra o asgari ücret pul oldu. Bu çerçevede bakildigi zaman; politik bir görüs olarak da degil, samimi düsüncemi söyleyeyim. Artik bunlar; ülkeyi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yönetemiyorlar. Yönetme güçleri, kapasiteleri, bilgileri yok. Dolayisiyla savrulup giden bir Türkiye var. Eger bu ülkeye bir fayda getirmek istiyorlarsa, ‘bu ülkenin faydasi için bir çabamiz olsun’ diyorlarsa, bir an önce seçim sandigini getirsinler. Türkiye bunlari asmak zorundadir.

ÇOK DAHA BÜYÜK ZAMLAR GELECEK: Aksi halde gidis, bugünleri aratacak bir gidis olacak. Yani önümüzdeki süreçte çok daha büyük zamlar gelecek. Hep beraber bunu görecegiz. Bunu aylardir söylüyorum, ‘Yapmayin, etmeyin. Ekonomi böyle yönetilmez’ diye. Bir avuç kisiye çalisiyorlar, Londra’daki tefeciler ve Kur Korumali Mevduat’a dünyanin parasini veriyorlar. Vergiden muaf tutuyorlar. Öbür taraftan vatandas gidip et kuyrugunda bekliyor.

‘AÇLIK SINIRI ÜCRETI’ DESINLER: (Asgari ücretin altinci aydan sonra yeniden güncellenmesi tartismasi) Orada da çok karisik seyler söyleniyor. Güncellenmesi lazim asgari ücretin. Asgari ücret, asgari ücret olmaktan çikti zaten. Hangi asgari ücret? Açlik sinirinin altinda asgari ücret mi olur? ‘Açlik siniri ücreti’, desinler. Onun bile altina düstü. Asgari ücretin hemen güncellenmesi lazim. Formalite budur zaten.

MATEMATIGI GALIBA IYI DEGIL: (Hazine ve Maliye Bakani’nin ‘TL en düsük durumda, daha inecegi yer yok’ açiklamasi) Matematigi galiba iyi degil. ‘En düsük seviyede’ diyor TL. Görmüyor mu bu kisi Allah askina? Ekonomiden, hayattan, gerçeklerden bu kadar kopuk bir kisiyi düsünemiyorum. Bunlar söylendigi zaman gülüp geçiyorum. Bunlar gerçekten devleti yönetemiyorlar. Savrulmus vaziyetteler. Sorunlar yumagi içinde ne yapacaklarini bilmiyorlar. Sorulunca da nasil cevap vereceklerini bilmiyorlar. Böyle bir gariplik yasiyoruz.'

 


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °