Iğdırlı Besici'den Yem Fiyatlarına Tepki: İneklerim Doymuyor, Onun Verdiği Süt Altın Olsa Ne Yazar?

Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka'nın dinlediği bir yurttaş, hayvancılıktaki sorunları anlattı. Yurttaş, yem fiyatlarından şikayetçi olarak, 'İki tane ineğe bu kadarcık otu koyuyorum, evde bir

Günde 22.03.2022 15:30:00 0
Iğdırlı Besici

CHP Kadin Kollari Genel Baskani Nazliaka, Igdir'in Tuzluca ilçesinde yurttaslarla bir araya gelerek sorunlarini dinledi. Nazliaka ile bir kiraathanede oturan yurttaslar, tarim-hayvancilik ve issizlikten yakindi. 

'PARLAMENTER SISTEMIN GERI GELMESINI ISTIYORUM'

Bir yurttas, 'Esnafin çogu üniversite mezunu. Ise giremedigi için ya taksicilik yapiyor ya besicilik yapiyor. Herkes hakkini istiyor. Üniversite mezunu okumussa ögretmenligini istiyor. Üniversite mezunuyum minibüsçülük yapiyorum. Bir de parlamenter sistemin geri gelmesini istiyorum' dedi. 

Bir çiftçi ise verilen desteklerin az olduguna dikkat çekti. Çiftçi, '20 dekar arazim var. Aldigim 415 TL. Bana verilen destegi 20 litre mazota verdim. Köye gittim, mazot bitti. Bu ne ya? 415 TL bana destek veriyor, bu destek mi?' dedi. 

'DEMOKRASININ YANINDA OLANLAR BIR ARADA DURMALI'

Aylin Nazliaka ise sunlari söyledi:

'Demokrasiyi mi savunacagiz, tek adamciligi mi savunacagiz? Hukukun üstünlügünü mü savunacagiz, üstünlerin hukukunu mu savunacagiz? Yoksulun ezilenin yaninda mi olacagiz, yoksa saraydakilerin yaninda mi olacagiz? Bundan sonra böyle bir net ayrim var. Bu ayrimda saf tutmak gerekiyor. O saf da demokrasinin yaninda olanlarin bir arada durmasi, saflarini siklastirmasi, güçlerini birlestirmesiyle olur.' 

'KAFAYI YIYECEGIZ'

Hayvancilik yapan bir yurttas, yem fiyatlarindan dolayi hayvanlarinin yetersiz beslendigini belirterek, 'Iki tane inege bu kadarcik otu koyuyorum, evde bir bardak çay içip dönüyorum inek yine yüzüme bakiyor. Doymuyor, doymuyor. Onun verdigi süt altin olsa ne yazar? Ben ona 10 gün yedirecegim ki 70 milyon çiksin. Aklimizi, kafayi yiyecegiz. Bunu hayvancilar, inek besleyenler adina söylüyorum. Diger hesaplari pek bilmem' diye konustu. 

“ARTIK OLMAZ, BUNU DEGISTIRECEGIZ”

Bir yurttas ise, 'Is vermiyorlar, çayimizi, yemegimizi kestik. Artik olmaz, bunu degistirecegiz' dedi. Nazliaka ise, yurttasa 'Hep beraber degistirecegiz' sözleriyle destek verdi.

 


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °