Yuvam Hesabına, Yabancı Uyruklu Kişi ve Şirketler de Dahil Olabilecek

Yurt dışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kur korumalı mevduat sisteminden yararlanması için çıkarılan Yurt Dışında Yerleşik Vatandaşlar Mevduat Katılım Sistemi (YUVAM) hesabının kapsamı genişletildi. Buna göre, YU

Günde 22.03.2022 13:13:53 0
Yuvam Hesabına, Yabancı Uyruklu Kişi ve Şirketler de Dahil Olabilecek

Yurt disinda yasayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaslarinin kur korumali mevduat sisteminden yararlanmasi için çikarilan Yurt Disinda Yerlesik Vatandaslar Mevduat Katilim Sistemi (YUVAM) hesabinin kapsami genisletildi. Buna göre, YUVAM hesabina artik bankalarda hesap açma sartlarini tasiyan yabanci uyruklu kisi ve sirketler de dahil olabilecek.

Resmi Gazete'de yayinlanan düzenleme ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi'nin YUVAM hesabi kapsami genisletildi. Buna göre, 1 Subat 2022 tarihli YUVAM hesaplari hakkinda tebligin amaç ve tanimlar bölümlerinde degisiklik yapildi ve tanimlara ‘bankalarda hesap açma sartlarini tasiyan yabanci uyruklu gerçek ve tüzel kisiler' ibaresi eklendi.

Bu durumda, bankada hesap açma sartlarini tasiyan yabanci uyruklu gerçek ve tüzel kisilerin de YUVAM hesabindan yararlanabilecegi hükme baglandi.

YUVAM hesabindan masraf veya komisyon ödenebilecegine iliskin hükümler teblige eklendi. 


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °