Kur Korumalı Mevduat Sistemine Dahil Olabilecek Bankalardaki Döviz Hesapları İçin Tarih Sınırı Kalktı

Gerçek kişilerin kur korumalı mevduat sistemine dahil olabilecek bankalardaki döviz hesapları için tarih sınırı kalktı. Yurt içi yerleşik tüzel kişi/şirketlerin kur korumalı mevduat sistemine dahil olabilecek hesapları için ise 31 Aralı

Ekonomi 22.03.2022 11:42:35 0
Kur Korumalı Mevduat Sistemine Dahil Olabilecek Bankalardaki Döviz Hesapları İçin Tarih Sınırı Kalktı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi (TCMB), 'Türk Lirasi Mevduat ve Katilma Hesaplarina Dönüsümün Desteklenmesi Hakkinda Teblig'de degisiklige gitti. Resmi Gazete'de yayinlanarak yürürlüge giren düzenlemeye göre, yurt içi yerlesik gerçek kisilerin bankalardaki, yurt içi yerlesik tüzel kisilerin ise 31 Aralik 2021 tarihi itibariyla bankalarda mevcut olan dolar, euro ve Ingiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesabi ve döviz cinsinden katilim fonu hesabi bakiyeleri, hesap sahibinin talep etmesi halinde dönüsüm kuru üzerinden Türk lirasina çevrilecek.

Bu Teblig kapsaminda Merkez Bankasi'nin belirleyecegi usul ve esaslar çerçevesinde komisyon ve masraf ödenebilecek.

Merkez Bankasi tarafindan bu uygulama kapsaminda açilan Türk lirasi mevduat veya katilma hesaplarina vade sonunda yenilenme imkâni taninabilecek. Hesabin yenilenmesine iliskin kapsam, usul ve esaslar Merkez Bankasi'nca belirlenecek.

 


Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °