CHP’li Arık: Allah’ın Suyunu Çiftçiye Parasıyla da Kullandırmıyorsunuz

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Devlet Su İşleri’nin su kullanımını yasakladığı çiftçileri ziyaret etti. Çiftçiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ekilmedik bir karış toprak kalmasın” sözüne güvenerek ekim yapt

Günde 21.03.2022 15:14:05 0
CHP’li Arık: Allah’ın Suyunu Çiftçiye Parasıyla da Kullandırmıyorsunuz

Kayseri’de Zamanti Irmagi’ndan su kullanan bölge çiftçiler hakkinda önce haciz islemi baslatildi. Daha sonra çiftçilerin suyu kullanmalari yasaklandi. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arik, Kayseri’nin Tomarza Ilçesi’nde Devlet Su Isleri’ne ait Zamanti Irmagi regülatöründe, çiftçiler ile bir araya geldi. Çiftçiler, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in “Ekilmedik bir metrekare alan kalmasin” sözüne güvenerek yatirim yaptiklarini, tarlalarini ektiklerini ancak magdur olduklarini anlatti.

“BURADAKI HERKES BORÇLANDI”

Çiftçi Tufan Özkan, sunlari söyledi:

“Sayin Cumhurbaskani’nin ‘ekilmedik bir metrekare alan kalmasin’ dedigi için vatandas da güvendi. Gitti motor aldi, boru aldi, tarla kiraladi, yatirim yapti. Simdi deniyor ki, ‘hayir efendim sulamayacaksin’ Niçin? ‘Asagida HES’ler yapildi. HES’lere su yetmezse, biz HES’lerin sahibine tazminat öderiz’ Bizim kadim hakkimiz yok mu? Biz bu kadar borçlandik. Buradaki herkes borçlandi. Inegini, danasini satarak, namuslu bir sekilde borçlarini ödüyor. Diger trilyonerler gibi hiçbirinin borcu affedilmedi. Simdi biz aralikta kaldik. Ekecek miyiz, ekmeyecek miyiz? Biz ekmek zorundayiz. Bu kez bize iki üç kati icra gönderiyorlar. 97 bin, 125 bin lira icra geldi. Devlet bize 97 bin lira versin, biz tüm ekibimizle, ekipmanimizla devlete çalisalim.”

 “KANAL ISTANBULU BIRAKSIN SULAMA KANALINA BAKSIN”

Sulama kanalinin 50 yillik oldugunu ve 2006 yilina kadar hiçbir ücret ödemeden Zamanti Irmagi’ndan tarlalarini suladiklarini ifade eden bir çiftçi de irmaktan su içen hayvanlardan da para alinacagini belirterek, “Kanal Istanbul’u yapacagina buranin sulama kanalini yapsin… Buranin kanalini yapsin da millet rahatça tarlasini sulasin” dedi.

Bir vatandas ekmedigi tarla için su borcu çikartildigini belirterek, icralik olmamak için olmayan borcunu ödemek zorunda kaldigini söyledi.

“ALLAH’IN SUYUNU ÇIFTÇIYE PARASIYLA DA KULLANDIRMIYORSUNUZ”

AKP Genel Baskanvekili Binali Yildirim’in “Mazeret üretmeyin ekin” sözlerini animsatan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arik, bir kisi için binlerce kisinin magdur edildigini belirtti. Arik, “Bir kisi daha çok para kazanacak diye binlerce köylü perisan edilmis. Sizi aç birakmislar. Bu ülkenin elektrige ihtiyaci varsa gidaya daha çok ihtiyaci var. ‘Allah’in suyundan para mi alinir’ diyerek iktidar oldunuz. Su akip gidiyor, simdi Allah’in suyunu çiftçiye parasiyla da kullandirmiyorsunuz. Parasiyla ektirmiyorsunuz. Bir taraftan da ekin biçin diyorsunuz” dedi.

Arik, konuyu TBMM gündemine tasiyacagini ve takipçisi olacagini belirtti.

 


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °