Veli Ağbaba Asgari Ücretin Yılda 2 Kez Belirlenmesi İçin Kanun Teklifi Verdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, asgari ücretin yılda iki kez belirlenmesi için kanun teklifi verdi. Ağbaba, “Bilindiği üzere asgari ücret, yasal mevzuata bağlı olarak yılda bir kez belirlenebiliyor. Öncelikle bunun değişmesi l

Günde 21.03.2022 15:07:43 0
Veli Ağbaba Asgari Ücretin Yılda 2 Kez Belirlenmesi İçin Kanun Teklifi Verdi

CHP Malatya Milletvekili Veli Agbaba, TBMM’ye verdigi kanun teklifinde, asgari ücretin enflasyon rakamlarina göre yilda iki kez belirlenmesini önerdi. Agbaba, konuya iliskin bugün yaptigi yazili açiklamada sunlari kaydetti:

“Bu yil Türkiye tarihinde belki de bir ilk yasandi ve 2022 yili için belirlenen asgari ücret, subat ayinda isçilerin cebine girer girmez açlik sinirinin altinda kaldi. Türkiye’de asgari ücret olagan bir ücret haline dönüsmüstür. Bazi arastirmalara göre, Türkiye’de aktif çalisma yasaminda yer alan isçilerin yüzde 57’sinin asgari ücret aldigi söylenmektedir. Bu durumda Türkiye’de 10 milyon civarinda isçi, kendisinin ve ailesinin geçimini asgari ücret ile saglamak zorundadir. Bu da demek oluyor ki su anda Türkiye’de asgari ücretliler ve onlarin geçindirmekle sorumlu aileleri açlik sinirinin altinda yasiyor.

Asgari ücret su an açlik sinirinin altinda ve yil boyunca da altinda kalmaya devam edecek. Türkiye’de su an resmi enflasyon yüzde 54,4 ama gerçek hissedilen enflasyon yüzde 100’ü asmis durumda.

“IKTIDAR KANADI SAMIMI ISE KANUN TEKLIFIMIZE DESTEK VERIR VE ASGARI ÜCRET BU YIL IÇIN YENIDEN BELIRLENIR”

Iktidar yetkilileri sürekli tarihi bir zamdan bahsediyor ama o zamdan eser kalmamis durumda. Ayrica asgari ücretin yeniden belirlenmesine dair iktidar kanadindan açiklamalar geliyor. Bu konuda eger samimilerse asgari ücretin yilda bir kez belirlenecegine dair yasal hüküm var ve öncelikle bunun degistirilmesi gerekir. Kanun teklifimizi verdik ve diyoruz ki asgari ücretin bu yil yeniden belirlenmesine dair yasal degisikligi hemen yapalim. Eger iktidar kanadi samimi ise kanun teklifimize destek verir ve asgari ücreti bu yil için yeniden belirlenir.”


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °